Výlety, zábava a atrakce po ČR

Závitky, rolády a dušené plátky

Beskydský závitek

Beskydský závitek

Ingredience: 750 g zadního hovězího masa sůl, pepř 50 g hladké mouky 75 g oleje 40 g slaniny, 100 g cibule 5 dl vývaru   Náplň: 80 g slaniny 100 g klobásy 250 g sterilovaného zelí 100 g brambor sůl   Příprava: Slaninu nakrájíme na kostičky a zpěníme, přidáme na kolečka...

Budvarská roštěná

Budvarská roštěná

Ingredience: 500 g roštěné 60 g tuku 2 cibule 40 g hladké mouky 1,5 dl piva Budvar 12° pepř, sůl hovězí vývar   Příprava: Roštěnou nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme a vložíme na světlý cibulový zá­klad. Podlijeme horkým vývarem a dusíme doměkka. Měkké...

Doudlebské vosí hnízdo

Doudlebské vosí hnízdo

Ingredience: 750 g zadního hovězího masa sůl, pepř 5 vajec natvrdo 70 g rostlinného tuku 125 g cibule 5 dl vývaru 40 g hladké mouky 50 g hořčice 75 g cibule na ozdobu   Příprava: Nakrájené plátky masa naklepeme, osolíme, opepří­me, do středu položíme celé vejce uvařené natvrdo,...

Hlubocká roštěná

Hlubocká roštěná

Ingredience: 600 g roštěné 60 g tuku 80 g másla 250 g ananasového kompotu 120 g brusinkového kompotu 80 g kečupu 1,5 dl červeného vína 30 g hladké mouky mletý pepř, sůl hovězí vývar   Příprava: Plátky roštěné mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou...

Hovězí roláda

Hovězí roláda

Ingredience: 750 g zadního hovězího masa sůl, pepř 30 g hořčice 4 vejce 100 g rostlinného tuku 100 g tenkých párků 100 g sterilovaných okurek 50 g kapií 125 g cibule 4 dl vývaru 30 g hladké mouky 30 g slaniny   Příprava: Z masa nakrájíme větší plát, hodně rozklepeme, osolíme,...

Hovězí roláda se zeleninou

Hovězí roláda se zeleninou

Ingredience: 750 g zadního hovězího masa sůl, pepř 80 g slaniny 120 g mrkve 120 g celeru 2 vejce 70 g rostlinného ruku 120 g cibule 4 dl vývaru 30 g hladké mouky 30 g rajčatového protlaku   Příprava: Z masa nakrájíme větší plát, hodně rozklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvičce...

Italské roštěnky

Italské roštěnky

Ingredience: 600 g roštěnek 1,5 dl rajčatové šťávy česnek majoránka mletý pepř hladká mouka cibule, sůl, olej   Příprava: Roštěnec nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a naklepeme. Pak maso po obou stranách osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Na oleji zpěníme drobně...

Plněná roštěnka se sýrem

Plněná roštěnka se sýrem

Ingredience: 600 g roštěnce 40 g tuku 40 g slaniny 40 g tvrdého sýra 1 dl červeného vína 1 cibule 1,5 dl kyselé smetany 40 g hladké mouky sůl   Náplň: 50 g strouhané housky 20 g šunky 20 g slaniny 40 g tvrdého sýra mletý pepř mléko   Příprava: Roštěnec nakrájíme na...

Pražská hovězí roláda

Pražská hovězí roláda

Ingredience: 750 g zadního hovězího masa sůl, pepř 30 g rostlinného tuku 75 g šunky 150 g vařené rýže 75 g mraženého hrášku 2 vejce 60 g rostlinného tuku 100 g cibule 4 dl vývaru nebo vody 30 g hladké mouky   Příprava: Z masa nakrájíme větší plát, hodně rozklepeme, osolíme a...

Šumavský ptáček na smetaně

Šumavský ptáček na smetaně

Ingredience: 750 g zadního hovězího masa sůl, pepř 50 g slaniny 50 g cibule 4 dl vývaru nebo vody 100 g celeru celý pepř nové kořeni 2 dl mléka 250 g smetany 40 g hladké mouky   Náplň: 30 g rostlinného tuku 50 g cibule 200 g žampionů nebo čerstvých hub 3 vejce sůl,...
Hudební gastronomický výlet

Vyhledávání

 

HLAVNÍ MENU - TIPY NA VÝLETY

     Výlety a atrakce  

    Recepty - menu 

         Koktejly - menu   

      Zábava - menu      

    Akce a festivaly 

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPT - OPILÁ BUBLANINA