Výlety, zábava a atrakce po ČR

Na grilu

Amur "Rošťák"

Amur "Rošťák"

Ingredience: 800g - 1000g očištěného a na podkůvky nakrájeného amura 2 lžíce másla   Marináda: šálek červeného vína 1/2 dcl fernetu 2 lžíce oleje 1 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce sekaného libečku špetka bílého pepře a soli Příprava: Očištěné podkůvky amura vložíme do předem povařené a vychladlé marinády z...

Balkánský špíz

Balkánský špíz

Ingredience: 600 g vepřového masa z kýty 4 velké cibule 1/2 lžíce másla 200 g nakládaných okurek 100 g nakládaných feferonek 1 lžíce oleje sůl mletá paprika 2 lžíce kečupu kari koření   Příprava: Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Na rozehřátém másle ji lehce podusíme. Maso nakrájíme na stejně velké kousky. Okurky,...

Barcelonské medailónky na grilu

Barcelonské medailónky na grilu

Ingredience: 400 g mletého vepřového masa 1 cibule 3 stroužky česneku 3 vejce 50 g cukru 3 lžičky škrobové moučky 50 g mandlí kari koření 2 lžíce worcestrové omáčky sůl a pepř   Příprava: Do mletého masa přidáme nakrájenou cibuli, česnek, vejce, cukr, kari koření, pepř, sůl, worcestrovou omáčku a škrobovou moučku. Nakonec...

Biftek s anglickou slaninou

Biftek s anglickou slaninou

Ingredience: 600 g hovězí svíčkové 80 g anglické slaniny 4 vejce kečup 80 g strouhaného sýra mleté černé koření sůl olej   Příprava: Odleželou hovězí svíčkovou zbavíme lojových částí, umyjeme, osušíme ubrouskem a pokrajíme silnější řízky, které zlehka naklepeme. Osolíme, okořeníme mletým černým kořením, pokapeme olejem a necháme...

Candát na grilu s citronovým máslem

Candát na grilu s citronovým máslem

Ingredience: Candát vyfiletovaný asi 2x400g mořská sůl limetky máta rozmarýn čerstvý bazalka čerstvá olivový olej koření na sladkovodní ryby KOTÁNYI bílý pepř bílé víno   Marináda: máslo solené citronová štáva citronová kůra mořská sůl sekaná petrželka Příprava: Omyté cadátí filety osušíme v...

Candát na roštu

Candát na roštu

Ingredience: 600 g candáta sůl 2 lžíce stolního oleje 4 kolečka citrónu 4 lžíce bílého vína citrónová šťáva 4 lžíce másla   Příprava: Očištěné porce candáta osušíme utěrkou, ve hřbetních částech proti sobě lehce nařízneme a do řezu vložíme půl kolečka citrónu. Porce osolíme. Do bílého vína kápneme citrón, porce ve víně namočíme a...

Čevabčiči

Čevabčiči

Země původu: Srbsko Ingredience: 500 g mletého masa (ideální je polovina hovězího a vepřového nebo jehněčího) 1 menší cibule sůl mletý pepř olej 1dl vody   Příprava: Tajemství dobrých čevapčičů je v tom, že se mleté maso musí dlouho ručně míchat. Cibuli si nakrájíma na drobno, smícháme ji s mletým masem, solí, mletým pepřem a...

Chalupářské ražniči s rajčaty a paprikou

Chalupářské ražniči s rajčaty a paprikou

Ingredience: 5oo g libového vepřového masa 100 g tvrdého sýra 4 rajčata 2 papriky 100 g anglické slaniny 1 cibule sůl a pepř olej alobal   Příprava: Maso nakrájíme na kostky a mírně naklepeme, rajčata a cibuli nakrájíme na čtvrtky, papriku, slaninu a sýr na plátky. Na špízové jehly postupně napichujeme maso, slaninu, cibuli,...

Exotický špíz

Exotický špíz

Ingredience: 4 vuřty nebo malé grilovací klobásky 2 červená cibule 1 svazek mladé cibulky 200 g steak z lososa 8 tygřích krevet 200 g hovězí svíčkové sůl marináda:olivový olej,1 chilli paprička,hrst koriandru   Příprava: Rybu a hovězí maso nakrájíme na stejně velké kousky a vložíme do marinády připravené z najemno nakrájené chilli...

Grilovaná jablka s ořechy a rumem

Grilovaná jablka s ořechy a rumem

Ingredience: 2 jablka 4 lžičky marmelády hrst nasekaných mandliček 4 lžičky rumu šlehačka na ozdobu   Příprava: Jablka omyjeme, přepůlíme a vyřízneme jádřince a seřízneme trošku spodek (aby nám jablka stála a nepadala). Každou půlku jablka zakapeme rumem, přidáme lžičku marmelády a posypeme mandlema. Půlky jablek zabalíme do alobalu...

Výlety, zábava a atrakce po ČR - Fotogalerie a videa dle kategorií 3

MUZEA A STÁLÉ EXPOZICE - FOTOGALERIE A VIDEA

MUZEA A STÁLÉ EXPOZICE - FOTOGALERIE A VIDEA

Malebná krajina České republiky je doslova poseta stovkami hradů, zámků, ale také zoologických a botanických zahrad, parků a skanzenů, které doslova vyzývají k výletu. V letních měsících spíše vyhledáváme aquaparky, koupaliště nebo muzea a stálé expozice. Podívejte se na výběr nejkrásnějších a...

JESKYNĚ - FOTOGALERIE A VIDEA

JESKYNĚ - FOTOGALERIE A VIDEA

Malebná krajina České republiky je doslova poseta stovkami hradů, zámků, ale také jeskyní a muzeí, které doslova vyzývají k výletu. Podívejte se na výběr nejkrásnějších a nejznámnějších Jeskyní (uvnitř naleznete fotogalerii a případně videa), které se nejen pomalu rekonstruují, ale také pravidelně...
Hudební gastronomický výlet pro chvíle pohody

Vyhledávání

 

HLAVNÍ MENU - TIPY NA VÝLETY

     Výlety a atrakce  

    Recepty - menu 

         Koktejly - menu   

      Zábava - menu      

    Akce a festivaly 

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPT - OPILÁ BUBLANINA