Výlety, zábava a atrakce po ČR

Polévky

Bažantí polévka

Bažantí polévka

Ingredience: 1 bažant (nejlépe bažantí slepice) 100 g kořenové zeleniny 1 cibule 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky celý pepř, muškátový květ sůl, domácí nudle   Příprava: Bažanta očistíme a povaříme v osolené vodě. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou nebo pokrá­jenou...

Boršč

Boršč

Ingredience: 500 g předního hovězího masa 2 menší červené řepy 1/2 malé hlávky zelí 4 rajčata (můžeme nahradit rajčatovým protlakem) 100 g kořenové zeleniny 1 cibule, 2 lžíce tuku celý pepř bobkový list ocet, cukr, sůl smetana   Příprava: Z hovězího masa připravíme vývar....

Bramborová rajská polévka

Bramborová rajská polévka

Ingredience: 500 g brambor 1 plechovka rajčatového protlaku cibule 2 lžíce tuku 2 lžíce hladké mouky 2 kuličky pepře 2 bobkové listy cukr, sůl   Příprava: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do vařící osolené vody. Přidáme oloupanou celou cibuli, rajčatový protlak,...

BROKOLICOVÁ POLÉVKA SE ŠPENÁTEM, BATÁTEM A PESTEM Z MĚDVĚDÍHO ČESNEKU

BROKOLICOVÁ POLÉVKA SE ŠPENÁTEM, BATÁTEM A PESTEM Z MĚDVĚDÍHO ČESNEKU

Ingredience: 320g brokolice 250g špenátu 190g batátu Bio České Ghíčko dle potřeby 1,5 litru vody 1 čajová lžička pesta z medvědího česneku (nebo česnek)   Příprava: Polívčičky my rádi a obzvlášť v kombinaci brokolice a špenátu, dnes jsem použila navíc pesto...

Černá zabijačková polévka

Černá zabijačková polévka

Ingredience: 1,5 l vývaru z masa a zeleniny 2,5 dl čerstvé vepřové krve 50 g slaniny 50 g sádla 1 cibule, česnek dle chuti 80 g vařených krup nové kořeni mletý pepř majoránka polévkové koření, sůl   Příprava: Vepřovou krev rozšleháme, přecedíme přes hustý cedník a za stálého...

Česká bramboračka

Česká bramboračka

Ingredience: 500 g brambor 100 kořenové zeleniny 1 cibule 3 lžíce tuku 2 lžíce hladké mouky hrst sušených hub nebo 200 g čerstvých hub pepř, majoránka česnek sůl   Příprava: Z tuku a mouky připravíme červenou jíšku, zalijeme ji vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory,...

Česnečka

Česnečka

Ingredience: 1 l vývaru z masa a kostí 400 g brambor 6 stroužků, česneku pepř, sůl polévkové koření zelená petrželka   Příprava: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaří­me v procezeném vývaru doměkka. Přidáme utřený česnek, pepř a polévkové koření, dosolíme a nechá­me přejít...

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Ingredience: 250 g suchých chlebových kůrek 80 g sádla 1 menší cibule 2 vejce špetka sladké mleté papriky sůl, zelená petrželka   Příprava: Chlebové kůrky nalámeme na kousky a spolu s na­drobno nakrájenou cibulí je osmahneme na sádle. Přidáme papriku a ještě trochu osmahneme....

Dršťková polévka

Dršťková polévka

Ingredience: 800 g drštěk 100 g kořenové zeleniny 2 lžíce sádla 2 lžíce hladké mouky 1 kostka masoxu lžička sladké mleté papriky pepř 2 stroužky česneku majoránka, sůl   Příprava: Dršťky pečlivě omyjeme, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Pak vodu slijeme a dršťky...

DÝŇOVÁ POLÉVKA S POHANKOU A LISTY ŘEPY

DÝŇOVÁ POLÉVKA S POHANKOU A LISTY ŘEPY

Ingredience: České Ghíčko Bio dle potřeby 200g máslové dýně 90g řapíkatého celeru 40g petržele 1 mrkev 2 hrsti pohankových vloček hrst listů řepy „Býčí krev“ – Fino sůl dle chuti majoránka dle chuti 1,5 litru vody   Příprava: Právě se...

Kam do restaurace

Severní Čechy - Ústecký kraj - Louny - Restaurace U Jíchů

Severní Čechy - Ústecký kraj - Louny - Restaurace U Jíchů

Grilování a country večery   Hostům je k dispozici restaurace ve stylovém provedení s pravidelnou reprodukovanou country hudbou (k tanci a poslechu hraje Modrá Zátoka). K restauraci také patří venkovní terasa a přírodním grilováním. Kapacita terasy je 35... Odkaz na...

Hudební gastronomický výlet

Vyhledávání

 

HLAVNÍ MENU - TIPY NA VÝLETY

     Výlety a atrakce  

    Recepty - menu 

         Koktejly - menu   

      Zábava - menu      

    Akce a festivaly 

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPT - OPILÁ BUBLANINA