Výlety, zábava a atrakce po ČR

Ryby

Candát na zelenině

Candát na zelenině

Ingredience: 800 g candáta 100 g slaniny 40 g másla 2 kapie nebo papriky 4 rajčata 2 cibule mrkev, petržel, celer 200 g žampionů 2 dl šlehačky, sůl   Příprava: Candáta nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Před přípra­vou...

Candát smažený

Candát smažený

Ingredience: 600 g candáta 100 g oleje vejce hladká mouka strouhanka, mléko, sůl   Příprava: Candáta nasekáme na porce a osolíme. Obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných v mléce a ve strou­hance. Smažíme na oleji dozlatova, asi 10-12 minut. Hotovou rybu ihned...

Dušený kapr na červeném víně

Dušený kapr na červeném víně

Ingredience: 3 kg kapra (amur, candát) 120 g másla 70 g cibule 2 stroužky česneku 1 /4 l červeného vína 2 lžíce rajčatového protlaku sůl, pepř, 25 g cukru 25 g hladké mouky 1 /2 citronu   Příprava: Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, vložíme osole­né a česnekem...

Dušený kapr na žampionech

Dušený kapr na žampionech

Ingredience: 1 kg kapra sůl 2 dl bílého vína 4 stroužky česneku trochu zelené petržele 3 zrnka pepře, špetka květu   Omáčka: 50 g cibule 120 g másla 120 g žampionů, 1/2 citronu 25 g hladké mouky 250 g rajčat, 1 žloutek, vývar,...

FILÉ Z ALJAŠSKÉ TRESKY V PIVNÍM TĚSTÍČKU A TATARKOVÉ BRAMBůRKY

FILÉ Z ALJAŠSKÉ TRESKY V PIVNÍM TĚSTÍČKU A TATARKOVÉ BRAMBůRKY

Ingredience: Maso: 900g rybího filé (3 balíčky od Nowaca) koření na ryby (dala jsem "Davídkovo" bez glutamátů 200g hladké mouky 1 lžíce krystalu 6 lžic světlého piva 6 lžic mléka 6 lžic vody 2 vejce sůl mletý černý pepř   Brambory:  cca 1 kg brambor i se slupkou...

Kapr na houbách

Kapr na houbách

Ingredience: 1 kapr 300 g hub (směs nebo žampiony), 100 g másla 50 g oleje sůl, pepř mouka, paprika   Příprava: Houby, nejlepší je směs těch, které zrovna rostou, udusíme na oleji a vložíme do pekáče tak, aby tvořily vrstvu nejméně 2 centimetry. Kapra nakrájíme na...

Kapr na víně

Kapr na víně

Ingredience: 800 g kapra 50 g hladké mouky 40 g másla, 80 g oleje 1 dl bílého vína citron, sůl   Příprava: Kapra nakrájíme na porce, menšího můžeme nechat v podkovách, osušíme, pokapeme citronem a osolí­me. Pak porce lehce obalíme v mouce, po obou stranách opečeme v...

Kapr na zelenině

Kapr na zelenině

Ingredience: 600 g kapra 60 g másla 200 g kořenové zeleniny, 1 cibule celý pepř. nové koření bobkový list citron, sůl   Příprava: Na másle osmažíme cibulku a na jemná kolečka nebo kostičky krájenou zeleninu. Pak přidáme koření, vložíme osolené porce kapra a pečeme v...

Kapr po cikánsku

Kapr po cikánsku

Ingredience: 600 g kapra 100 g oleje 1 cibule 100 g žampionů (mohou být i jiné houby) česnek, kečup 1 dl červeného vína mletý pepř, sůl 1 lžíce cukru hladká mouka 2 papriky   Příprava: Očištěné porce kapra osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a...

KAPŘÍK SMAŽENÝ V TROJOBALU A LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁTEK S ČERSTVOU OKURKOU

KAPŘÍK SMAŽENÝ V TROJOBALU A LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁTEK S ČERSTVOU OKURKOU

Ingredience: filety z kapříka trojobal (vejce, hladká mouka, strouhanka)   Salát:  Cca 1kg brambor 2 salátové okurky 1 středně velká cibule (na proužky) 3 lžíce plnotučné hořčice 4 lžíce majonézy sůl, mletý černý pepř 2 lžičky kořenící směsi na tzatziky...

Hudební gastronomický výlet

Vyhledávání

 

HLAVNÍ MENU - TIPY NA VÝLETY

     Výlety a atrakce  

    Recepty - menu 

         Koktejly - menu   

      Zábava - menu      

    Akce a festivaly 

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPT - TIRAMISU ROLÁDA S AMARETTEM

 

ZPRÁVY Z PRAHY - AKTUÁLNĚ

 

 

 

INTERAKTIVNÍ MAPY VÝLETŮ !!

 

TOPlist