Výlety, zábava a atrakce po ČR

Saláty

Anansový salát

Anansový salát

Ingredience: 1 ananas nebo 1 ananasový kompot 150 g tvrdého sýra 1 jogurt   Příprava: Ananas oloupáme a nakrájíme na kostky. Na stejně velké kostky nakrájíme i sýr. V míse smícháme ananas se sýrem a směs zalijeme rozšlehaným bílým jogurtem.

Balkánský salát

Balkánský salát

Ingredience: 400 g paprik 200 g rajčat 200 g balkánského sýra 200 g salátové okurky 100 g cibule 50 g oleje 2 kelímky bílého jogurtu, pepř, sůl   Příprava: Dobře opranou zeleninu rozkrájíme na drobné kousky, rozkrájíme balkánský sýr, vsypeme do mísy, osolíme, opepříme, přidá­me olej...

Bramborový salát

Bramborový salát

Ingredience: 1 kg brambor 140 g kyselých okurek 100 g cibule šálek vody ocet, 1 lžička hořčice špetka cukru pepř, sůl 1 /2 šálku oleje petrželová nať   Příprava: Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme sůl, pepř, ocet, hořčici, polovinu oleje a vše dobře promícháme. Brambory uvaříme ve...

Celerový salát s hořčicí

Celerový salát s hořčicí

Ingredience: 2 mladé celery 4 až 5 lžic oleje 1 lžíce hořčice, ocet, sůl   Příprava: V míse smícháme hořčici se solí a octem a po troškách přidáváme olej. Do této zálivky nastrou­háme na hrubém struhadle mladý a křehký očištěný celer. Ihned vše promícháme, aby celer nezhnědl a salát...

Fazolový salát se slaninou

Fazolový salát se slaninou

Ingredience: 350 g bílých fazolí 200 g slaniny 80 g cibule 150 g rajčatového protlaku 1 lžička octa nebo citronové šťávy 1 lžička cukru špetka bílého pepře, několik kapek worcestru 1 lžíce oleje, sůl   Příprava: Oprané fazole necháme namočené asi 2-3 hodiny ve vodě, pak vodu...

Francouzský salát

Francouzský salát

Ingredience: 200 g vařených brambor 200 g vařené mrkve 100 g vařeného celeru 100 g mraženého vařeného hrášku 100 g sterilovaných okurek 100 g očištěných jablek 150 g majolky šťáva z půlky citronu trochu octa cukr, sůl, pepř, worcester   Příprava: Uvařené brambory, vařenou...

Hruškový salát se skořicí

Hruškový salát se skořicí

Ingredience: 5 zralých hrušek šťáva z půlky citronu 1 lžíce rumu nebo brandy cukr, špetka skořice   Příprava: Zralé hrušky oloupáme a nakrájíme na tenké plátky, které hned na míse pokapeme citronovou šťávou, lehce promícháme, přidáme cukr a skořici a poka­peme rumem nebo brandy....

Kuřecí salát s houbami

Kuřecí salát s houbami

Ingredience: 400 g kuřecího masa 60 g hub 100 g salátové okurky 100 g kapií 1 jablko šťáva z 1 citronu 1 hlávkový salát 50 g mandlí 3 lžíce portského vína 1 lžička cukru 1 lžička glutasolu, mletý zázvor, sůl   Příprava: Kuřecí maso uvaříme v osolené vodě, po zchladnutí...

Melounový salát

Melounový salát

Ingredience: 1 střední meloun 1 hlávkový salát 1 pomeranč šťáva z 1 citronu šlehačka na zdobení   Příprava: Omytý a na jednotlivé listy rozebraný hlávkový salát rozložíme na talíř, poklademe jej kousky melounu, které vykrájíme lžící a přidáme dílky pomeranče zbavené jader. Salát...

Mrkvový salát s jablkem

Mrkvový salát s jablkem

Ingredience: 200 g karotky 2 až 3 jablka sůl   Zálivka: 3 lžíce vody 2 lžíce cukru šťáva z půlky citronu, 2 lžíce oleje   Příprava: Dobře očištěnou karotku nastrouháme na křenovém struhadle spolu s oloupanými jablky a zalijeme sladkokyselou zálivkou.

Hudební gastronomický výlet

Vyhledávání

 

HLAVNÍ MENU - TIPY NA VÝLETY

     Výlety a atrakce  

    Recepty - menu 

         Koktejly - menu   

      Zábava - menu      

    Akce a festivaly 

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPT - OPILÁ BUBLANINA