Výlety, zábava a atrakce po ČR

Dušené vepřové maso

DUŠENÁ JÁTRA NA SLANINĚ A CIBULI

DUŠENÁ JÁTRA NA SLANINĚ A CIBULI

Ingredience: Uzená slanina (nadrobno) cibule (nadrobno) mouka vepřová játra (na kostky) sůl pepř sojová omáčka worchester mletý kmín   Příprava:  Cibuli zpěním na sádle, přidám slaninu a trochu vyškvařím, zaliju vodou, přidám mouku, rozkvedlanou ve studené vodě a provařím....

Dušená krkovička v hořčicové omáčce

Dušená krkovička v hořčicové omáčce

Ingredience: 4 plátky vepřové krkovičky sůl 2 cibule, bobkový list 3 zrnka nového koření 2 lžíce hořčice 1 kyselá smetana hladká mouka, tuk na opečení   Příprava: Silnější plátky vepřové krkovičky osolíme a na ro­zehřátém sádle po obou stranách opečeme. Pak přidáme nadrobno...

Kotlety na paprice

Kotlety na paprice

Ingredience: 4 vepřové kotlety sůl, pepř, mletá paprika 1/2 skleničky šlehačky 2 lžičky hladké mouky sádlo   Příprava: Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Po obou stranách prudce opečeme, podlijeme trochou vody a dusíme v troubě doměkka. Měkké kotlety vyjmeme....

Kotlety s parmazánem

Kotlety s parmazánem

Ingredience: 4 kotlety 4 lžíce strouhaného parmazánu sůl   Příprava: Kotlety osolíme, na trošce sádla po obou stranách prudce osmahneme a pak je dusíme ve vlastní šťávě. Podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo výva­rem. Měkké kotlety posypeme strouhaným parmazánem a zapečeme v...

Srbské rizoto

Srbské rizoto

Ingredience: 300 g vepřové plece 40 g slaniny 30 g másla 250 g rýže 1 cibule 50 g tvrdého sýra kečup, mletá paprika, pepř, sůl   Příprava: Na vyškvařené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli, maso nakrájíme na malé kousky a osmahne­me na cibuli dozlatova. Pak zaprášíme paprikou,...

Vepřové kostky v zelenině

Vepřové kostky v zelenině

Ingredience: 600 g libového vepřového masa 40 g hladké mouky 1 dl mléka 1 dl kysané smetany 30 g másla 3 mrkve 2 kedlubny 3 hlavičky růžičkové kapusty 3 růžičky květáku 1 lžíce sterilovaného hrášku zelená petrželka, masox, sůl   Příprava: Maso nakrájíme na...

Vepřové kotlety na křenu

Vepřové kotlety na křenu

Ingredience: 4 vepřové kotlety 50 g másla 1 dl oleje hladká mouka na obalení sůl, pepř, křen   Příprava: Vepřové kotlety po obvodu nařízneme, lehce nakle­peme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Potom je na rozehřátém másle a oleji po obou stranách zprudka opečeme. Opečené kotlety...

Vepřové maso dušené na kmíně

Vepřové maso dušené na kmíně

Ingredience: 500 g vepřového masa 50 g sádla 1 větší cibule kmín, sůl, hladká mouka   Příprava: Vepřové maso {nejlépe z plece) omyjeme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo, osmahne­me dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, okmínujeme a...

Vepřové maso po lovecku

Vepřové maso po lovecku

Ingredience: 350 g vepřové plece 150 g vepřových ledvinek 60 g tuku 60 g žampionů 40 g hladké mouky 1 cibule, kečup mletá sladká paprika mletý pepř, sůl   Příprava: Vepřové maso nakrájíme na kostky, opepříme a vloží­me na pokrájenou, na části tuku osmaženou cibuli, kterou jsme...

Vepřové maso se zeleninou v alobalu

Vepřové maso se zeleninou v alobalu

Ingredience: 600 g vepřové plece 150 g párků nebo salámu 200 g brambor 2 cibule, 4 rajčata 2 větší papriky 60 g oleje worcester mletý pepř, sladká paprika bazalka, sůl   Příprava: Vepřové maso nakrájíme na nudličky, uzeninu na kostky. Brambory nakrájíme na...

Vyhledávání

 

HLAVNÍ MENU - TIPY NA VÝLETY

     Výlety a atrakce  

    Recepty - menu 

         Koktejly - menu   

      Zábava - menu      

    Akce a festivaly 

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPT - TIRAMISU ROLÁDA S AMARETTEM