Výlety, zábava a atrakce po ČR

Vepřové - Minutky

Flamendr

Flamendr

Ingredience: 750 g vepřové kýty sůl, pepř 30 g solamylu 80g oleje 250 g cibule 100 g feferonek, 1 dl vývaru 40 g kečupu Worcester 100 g křenu   Příprava: Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a promícháme se solamylem. Maso opeče­me na horkém...

Husarská šavle

Husarská šavle

Ingredience: 750 g vepřové kýty sůl 3 stroužky česneku mletá paprika 50 g oleje 120 g slaniny 200 g dunajské klobásy 120 g cibule 80 g oleje na opékání malé bramboráčky   Příprava: Vepřovou kýtu nakrájíme na malé kousky, mírně naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí,...

Jehla pana starosty

Jehla pana starosty

Ingredience: 500 g vepřové kýty 250 g vepřových jater, 150 g slaniny 50 g oleje šťáva z půlky citronu 150 g cibule 75 g žampionů sůl, pepř, mletá paprika 80 g jemné hořčice 80 g oleje na opékání   Příprava: Maso nakrájíme na malé plátky, mírně naklepeme,...

Krčmářský špíz

Krčmářský špíz

Ingredience: 400 g vepřové kýty 120 g slaniny 150 g tvrdého sýra mletý pepř, sůl tuk na smažení   Na obalení: 1 vejce, mléko hladká mouka strouhaná houska   Příprava: Maso, slaninu a sýr nakrájíme na menší kostky, které střídavě napichujeme na špejli...

Malostranské kotlety

Malostranské kotlety

Ingredience: 750 g vepřové pečeně sůl, pepř 150 g cibule, 100 g šunky 50 g slaniny 80 g oleje   Příprava: Nasekané kotlety naklepeme, okraje nařízneme, osolíme. opepříme a opečeme po obou stranách na horkém oleji. Kotlety vyjmeme a ve výpeku orestujeme cibuli...

OBRÁCENÝ DIJONSKÝ ŘÍZEK

OBRÁCENÝ DIJONSKÝ ŘÍZEK

Ingredience: Na 4 porce: 4 plátkykrkovice bez kosti (může být kýta, kotleta, plecko...) 4 lžícedijonské hořčice se zeleným pepřem 4 lžíceoleje 2 ksvejce sůl pepř strouhanka sádlo nebo jiný tuk na smažení   Příprava:  Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran...

Pelhřimovský řízek

Pelhřimovský řízek

Ingredience: 750 g vepřové kýty sůl pepř 200 g oleje   Těstíčko na obalení: 600 g očištěných brambor 200 g hladké mouky 1 dl mléka 2 vejce 25 g česneku majoránka, pepř, sůl   Příprava: Nakrájené řízky dobře rozklepeme, osolíme, opepří­me a obalíme v...

Pikantní zahradnický řízek

Pikantní zahradnický řízek

Ingredience: 750 g vepřové kýty sůl na opékání 50 g oleje do šťávy 250 g smetany na oblohu 500g mraženého hrášku nebo jiné zeleniny 50 g másla   Marináda 75 g oleje 75 g rajčatového protlaku 2 stroužky česneku pepř 1 lžička koření Vegeta...

Plněné kotlety s uherákem a šlehačkou

Plněné kotlety s uherákem a šlehačkou

Ingredience: 900 g vepřové pečeně 80 g uherského salámu. 60 g plátkového sýra sůl pepř mletá paprika, 60 g oleje 100 g smetany ke šlehání   Příprava: Z vepřové pečeně nasekáme silnější kotlety, nařízne­me podélně nožem a do vzniklé kapsy vložíme 2 tenká kolečka...

Přírodní vepřový řízek

Přírodní vepřový řízek

Ingredience: 750 g vepřové kýty sůl 50 g oleje 10 g hladké mouky 1,5 dl vývaru 50 g másla   Příprava: Nakrájené řízky jemně naklepeme, okraje nařízne­me, osolíme a rychleji opečeme po obou stranách na horkém oleji, měkké vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, osmahneme,...
Hudební gastronomický výlet

Vyhledávání

 

HLAVNÍ MENU - TIPY NA VÝLETY

     Výlety a atrakce  

    Recepty - menu 

         Koktejly - menu   

      Zábava - menu      

    Akce a festivaly 

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPT - TIRAMISU ROLÁDA S AMARETTEM