Výlety, zábava a atrakce po ČR

MENU 1 - RECEPTY - VAŘENÍ - GRILOVÁNÍ

   Dezerty a dorty

   Danky Mňamky - Hlavní Jídla

   Vánoční cukroví

   Vegetariánské jídla  

 

   Bramborová jídla

   Těstoviny 

   Luštěniny

 

MENU 2 - RECEPTY - VAŘENÍ - GRILOVÁNÍ

   Vepřové maso

   Hovězí maso

     Drůbeží maso    

 

    Ryby

   Mořské plody 

 

 

MENU 3 - RECEPTY - VAŘENÍ - GRILOVÁNÍ

   Na grilu

   Saláty

   Polévky  

 

   Koktejly 

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY V JEDNOTLIVÝCH KATEGORIÍCH

Dezerty a dorty - sladké pečení

NEPEČENÝ JABLKOVÝ DORTÍK

NEPEČENÝ JABLKOVÝ DORTÍK

Ingredience:  1kg očištěných jablek 8 lžic krystalu 5 hřebíčků 2 lžíce citronové šťávy 1 lžička rumové tresti 600ml vody 240g dětských kulatých piškotků 2 vanilkové pudinkové prášky   Příprava:  Jablka nahrubo nastrouháme a vsypeme do hrnce. Přidáme cukr, citronovou...

Makový závin z kynutého cuketového těsta

Makový závin z kynutého cuketového těsta

Ingredience: Těsto: 400 g polohrubé mouky 150 g cukety 2 žloutky 2 lžíce cukru 100 ml smetany ke šlehání cca 100 ml mléka 50 ml oleje 40 g droždí sůl citronová kůra vejce na potření   Náplň: 200 g máku 150 ml mléka 1-2 lžíce povidel 2 lžíce strouhaného perníku cukr...

Danky Mňamky - Hlavní jídla

CUKETOVÉ KARBANÁTKY S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

CUKETOVÉ KARBANÁTKY S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

Ingredience:  1 mladá cuketa (cca 300g) 100g tvrdého sýra (najemno nastrouhat) 1 vejce 4 lžíce strouhanky 3 lžíce hladké mouky 1 lžička soli 2 lžičky sušeného česneku 1/2 lžičky mletého černého pepře hrst čerstvého medvědího česneku (nahrubo nasekat)  mimo to vejce, strouhanka...

Bůčkový guláš

Bůčkový guláš

Ingredience: 800 g bůčku 3 velké cibule 4 stroužky česneku 2 střední brambory 3-4 kozí rohy lžíce hořčice lžíce ajvaru 2-3 lžíce sladké nebo uzené papriky lžíce sádla sůl, kmín, pepř, vývar nebo voda   Příprava:  Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek na drobno...

Vánoční cukroví

MARCIPÁNOVÉ KYTIČKY

MARCIPÁNOVÉ KYTIČKY

Ingredience: Těsto:  640g moučkového cukru 160g sušeného plnotučného mléka 100g másla 2 bílky 2 lžičky mandlové tresti   Příprava:  Vše pouze smíchat dohromady a lze ihned vtlačovat do formiček. Tlačím přes potravinovou folii (není tudíž nutné formičky ničím vysypávat,...

Sladký salám se Salkem

Sladký salám se Salkem

Ingredience: 2 balení Be-Be sušenek po 130g  250 g piškotů 100 g másla 3-4 lžíce kakaa Salko konzerva 80-100 g rozinek ořechy podle chuti rum   Příprava:  Rozinky pár hodin předem namočíme do rumu. Sušenky a piškoty nadrtíme tak, aby zůstaly malé kousky. Máslo...

Vegetariánské jídla

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY

Ingredience: Těsto:  1 větší květák 200g tvrdého uzeného sýra (najemno nastrouhat) 5 vajec, česnek (množství dle chuti, prolisovat) majoránka mletá sladká paprika sůl pepř drcený kmín hladká mouka na zahuštění sádlo na smažení   Příprava:  Květák uvaříme v osolené...

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY S ČERVENOU ČOČKOU, CIBULKOU, MRKVÍ, ZAHUŠTĚNÉ CIZRNOVOU MOUKOU

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY S ČERVENOU ČOČKOU, CIBULKOU, MRKVÍ, ZAHUŠTĚNÉ CIZRNOVOU MOUKOU

Ingredience: 1 malý květák 2 mrkve 100g červené čočky 1/2 bílé cibule 1 lžíce řepkového oleje sůl dle chuti cizrnová mouka dle potřeby olivový olej na potření   Příprava: Nemůžeme neustále jen mlsat a svačinky je třeba připravovat různorodé a pestré. Jelikož nám neustále...

Bramborová jídla

Brambory se dvěma druhy hub na kyselo

Brambory se dvěma druhy hub na kyselo

Ingredience: 4-5 brambor hrst sušených hub 4-5 lžic hub ve sladkokyselém nálevu (bez nálevu) 1 lžíce másla 1 cibule zakysaná smetana mléko dle potřeby 2 rovné lžíce hladké mouky 4 kuličky nového koření 1 bobkový list, sůl, pepř kopr nebo majoránka na dochucení vejce uvařená na tvrdo...

ZAPEČENÉ BRAMBORY SE SMETANOU A KUŘECÍM MASEM

ZAPEČENÉ BRAMBORY SE SMETANOU A KUŘECÍM MASEM

Ingredience: Cca 500g kuřecího masa (já používám nejraději vykoštěné stehenní) 1,5kg brambor (oloupat) jarní cibulka (na kolečka) 1 a 1/2 kelímku smetany sůl, grilovací koření sušený česnek sušený rozmarýn drcený kmín máslo na vymazání pekáčku   Příprava:  Pekáček nebo...

Drůbeží maso

Kuřecí Cordon Bleu

Kuřecí Cordon Bleu

Ingredience: 2 kuřecí prsa 2 větší plátky šunky - ne moc tenké 2 plátky sýru třeba ementál sůl, pepř trojobal - strouhanka, vejce, hladká mouka na smažení olej + máslo nebo sádlo   Příprava:  Kuřecí prsa po délce nakrojíme, ale nedokrojíme. Rozevřeme maso jako...

KUŘECÍ ŠPÍZ SE ŠŤOUCHANÝMI BRAMBORAMI

KUŘECÍ ŠPÍZ SE ŠŤOUCHANÝMI BRAMBORAMI

Ingredience: 1kg kuřecího stehenního masa 2 lžičky mleté papriky (použila jsem zauzenou) 2 lžičky sušeného česneku 2 lžičky soli 1/2 lžičky mletého černého pepře špetka mletého chilli sušené bylinky (rozmarýn, tymián, bazalka, petržel) 4 lžíce oleje 1 velká červená paprika (na...

Těstoviny

SERPENTINI S BROKOLICOVO-NIVOVÝM PŘELIVEM A KUŘECÍM MASEM V SOLAMYLU

SERPENTINI S BROKOLICOVO-NIVOVÝM PŘELIVEM A KUŘECÍM MASEM V SOLAMYLU

Ingredience: Maso:  600g kuřecího masa (já použila prsa) grilovací koření sušený česnek Solamyl olej sojová omáčka, voda mimo to Panzani Serpentini - těstoviny   Omáčka:  1 hlavička brokolice 1 větší cibule (nadrobno) 4 stroužky česneku...

Těstoviny v omáčce z kořenové zeleniny a sýru

Těstoviny v omáčce z kořenové zeleniny a sýru

  Ingredience: 300 g těstovin 1 cibule 2 mrkve 1 petržel 1/2 menšího celeru 2 stroužky česneku lžička hořčice 1/2 lžičky cukru 150 ml smetany 12% lžička dobré sojové omáčky (nemusí být) 80-100 g strouhané Goudy sůl, pepř 4 kuličky nového koření 1 bobkový list máslo,...

Luštěniny

BABIČČINY FAZOLE

BABIČČINY FAZOLE

Ingredience:  Cca 300g velkých barevných fazolí (v suchém stavu) 1 středně velká cibule (nadrobno) 2 lžíce sádla 50g uzené slaniny bez kůže (na kostičky) 2-3 klobásy (na kolečka) 70ml octa krystal, sůl mletý černý pepř  mleté chilli   Příprava:  Fazole...

Vařený hrách se slaninou nebo škvarky

Vařený hrách se slaninou nebo škvarky

Ingredience: 400 g hrachu 100 g slaniny 50 g sádla 100 g škvarků sůl   Příprava: Hrách přebereme, propereme ve studené vodě, necháme máčet a potom uvaříme doměkka. Po uvaření jej scedíme a při podávání mastíme rozškvařenou slaninou nebo rozpuštěným sádlem se škvarky. Doplňujeme...

Vepřové - Minutky

OBRÁCENÝ DIJONSKÝ ŘÍZEK

OBRÁCENÝ DIJONSKÝ ŘÍZEK

Ingredience: Na 4 porce: 4 plátkykrkovice bez kosti (může být kýta, kotleta, plecko...) 4 lžícedijonské hořčice se zeleným pepřem 4 lžíceoleje 2 ksvejce sůl pepř strouhanka sádlo nebo jiný tuk na smažení   Příprava:  Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran...

VEPŘOVÁ PANENKA NA ČERVENÉM VÍNĚ S BRUSINKAMI S BRAMBORAMI A TYMIÁNEM

VEPŘOVÁ PANENKA NA ČERVENÉM VÍNĚ S BRUSINKAMI S BRAMBORAMI A TYMIÁNEM

Ingredience: olivový olej dle potřeby 6-8 plátků vepřové panenky (cca 1,5 cm silné) 2 dcl jakostní víno odrůdové červené, polosuché – Modrý Portugal 2010, Vinařství Novák Vrbice dle potřeby 3 – 4 polévkové lžíce kompotovaných brusinek lahůdková maďarská paprika Grešík 1 cibule 2...

Plněné vepřové maso

VEPŘOVÉ ZÁVITKY Z "POMALÁČKU"

VEPŘOVÉ ZÁVITKY Z "POMALÁČKU"

Ingredience: Plátky vepřové krkovice (naklepat) plátky fermentovaného salámu (já použila Herkules) plnotučná hořčice sůl, pepř 1 kostka Masoxu sojová omáčka sádlo, hladká mouka, voda   Příprava:  Plátky vepřové krkovice naklepat. Naklepané maso osolit, opepřit,...

VEPŘOVÉ ZÁVITKY SE SLANINOU

VEPŘOVÉ ZÁVITKY SE SLANINOU

Ingredience: Těsto: Plátky vepřové krkovice (naklepat) plátky anglické slaniny hořčice, sůl pepř 1 kostka Masoxu sojová omáčka hladká mouka voda   Příprava:  Naklepané maso osolit, opepřit, potřít plnotučnou hořčicí, navrch položit plátek anglické slaniny a zamotat jako...

Hovězí - Minutky

Svíčkové řezy po Tyrolsku

Svíčkové řezy po Tyrolsku

Ingredience: 750 g svíčkové sůl, pepř 70 g oleje 40 g másla 20 g hladké mouky 1 dl vývaru 40 g másla 200 g žampionů 250 g zakysané smetany citronová šťáva   Příprava: Ze svíčkové nakrájíme 2 řezy na jednu porci, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách rychle opečeme...

Svíčkové řezy po myslivecku

Svíčkové řezy po myslivecku

Ingredience: 750 g svíčkové sůl pepř 80 g oleje 15 g hladké mouky 50 g cibule 150 g drůbežích jater 150 g žampionů 30 g kečupu 0,5 dl červeného vína na ozdobu 50 g sterilovaných kapií   Příprava: Ze svíčkové nakrájíme 2 řezy na jednu porci, mírně naklepeme, osolíme, opepříme,...

Ryby

KAPŘÍK SMAŽENÝ V TROJOBALU A LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁTEK S ČERSTVOU OKURKOU

KAPŘÍK SMAŽENÝ V TROJOBALU A LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁTEK S ČERSTVOU OKURKOU

Ingredience: filety z kapříka trojobal (vejce, hladká mouka, strouhanka)   Salát:  Cca 1kg brambor 2 salátové okurky 1 středně velká cibule (na proužky) 3 lžíce plnotučné hořčice 4 lžíce majonézy sůl, mletý černý pepř 2 lžičky kořenící směsi na tzatziky...

SMAŽENÉ FILÉ Z ALJAŠSKÉ TRESKY A LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁTEK

SMAŽENÉ FILÉ Z ALJAŠSKÉ TRESKY A LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁTEK

Ingredience: Těsto: FILÉ Z ALJAŠSKÉ TRESKY   Salát: den předen uvařené brambory ve slupce salátová okurka jarní cibulka (na kolečka) plnotučná hořčice majonéza zakysaná smetana sůl mletý černý pepř   Příprava:  Okurku i se slupkou nastrouháme na tenké plátky...

Mořské plody

Rychlé krevety

Rychlé krevety

Ingredience: 2 lžíce olivového oleje 4 stroužky česneku 570 g krevet 2 lžíce suchého bílého vína 60 g másla 4 ks čerstvé petrželky mořskou sůl, pepř   Příprava: Na pánvi rozohřejeme olivový olej spolu s roztlačeným česnekem a smažíme, dokud česnek nezačne "syčeť". Potom...

Krevety v kokosu

Krevety v kokosu

Ingredience: 12 velkých tygřích krevet 2 stroužky česneku 1 lžíce citrónové šťávy 4 lžíce strouhaného kokosu 2 vejce 2/3 šálku mléka olej na smažení toastový chléb   Na oblohu: pažitka citrón petrželka mletý pepř   Příprava: Krevety očistíme a oloupeme, pokapeme citrónem...

Na grilu

Vejce v toustu

Vejce v toustu

Ingredience: 4 plátky toustového chleba 2 vejce šunka anglická slanina strouhaný sýr máslo   Příprava:  Do dvou plátku chleba vykrojíme kolečko a dva necháme celé. Na spodní kolečko namažeme trochu másla a položíme plátek šunky. Na to položíme vykrojené kolečko a...

GRILOVANÁ MARINOVANÁ KRKOVIČKA A TEPLÝ FAZOLKOVÝ SALÁT

GRILOVANÁ MARINOVANÁ KRKOVIČKA A TEPLÝ FAZOLKOVÝ SALÁT

Ingredience: Salát: 150g libové anglické slaniny (na proužky) 1 středně velká červená cibule (na proužky) 400g čerstvých fazolových lusků (překrájet) 1 lžíce octa 1 lžička moučkového cukru sůl, mletý černý pepř 100g balkánského sýra (na kostičky) 2 lžíce červeného vína 1/2 lžičky...

Saláty

Ovocný salát se zmrzlinou

Ovocný salát se zmrzlinou

Ingredience: 200 g rozmanitého čerstvého kompotovaného nebo zmrazeného ovoce např. meruňky ananas, jahody, třešně, jablka hrušky, pomeranče, banány broskve, šťáva z půlky citronu 2 lžičky cukru trochu vanilkového cukru 2 lžíce rumu nebo koňaku, popř. několik kapek hořkého likéru 2 porce...

Melounový salát

Melounový salát

Ingredience: 1 střední meloun 1 hlávkový salát 1 pomeranč šťáva z 1 citronu šlehačka na zdobení   Příprava: Omytý a na jednotlivé listy rozebraný hlávkový salát rozložíme na talíř, poklademe jej kousky melounu, které vykrájíme lžící a přidáme dílky pomeranče zbavené jader. Salát...

Polévky

Chlebová polévka s uzeným masem a houbami

Chlebová polévka s uzeným masem a houbami

Ingredience: 200-250 g staršího chleba 2-3 brambory 150 g uzeného masa (měla jsem krkovici) hrst sušených hub 1 cibule 2 stroužky česneku lžíce sádla kmín, sůl, pepř libeček vývar kuřecí nebo zeleninový (cca 1,5 l)   Příprava:  Půl hodiny předem namočíme houby do trochy...

BUŘTGULÁŠ S DOMÁCÍM CHLEBÍČKEM

BUŘTGULÁŠ S DOMÁCÍM CHLEBÍČKEM

Ingredience: Těsto: 4 kvalitní masové špekáčky (oloupat a nakrájet na kostky) 4 větší brambory (oloupat a nakrájet na kostky) 1 velká cibule (nadrobno) 5 stroužků česneku (nadrobno) 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi mrkve a hrášku mletá uzená paprika mletý černý pepř drcený kmín,...

Koktejly

Jahodový koktejl se sójovým mlékem

Jahodový koktejl se sójovým mlékem

Ingredience: 750g čerstvých jahod 600 ml slazeného sójového mléka zbylé jahody a máta na ozdobu   Příprava: Kupte si jahody a dejte je do plastové nádoby a do mrazáku. Stačí, když tam budou 2-3 hodiny, ideálně ale přes noc. Pak je vyndejte a rozmixujte se sójovým mlékem do hladka....

B52 koktejl

B52 koktejl

Ingredience: pro 1 dávku: 3 cl kávového likéru Kahlúa 2 cl Baileys 3 cl brandy likéru Grand Marnier   Příprava: Veškeré suroviny opatrně nalijeme přes lžičku (to je velice důležité) do panákové sklenice tak, aby se...

  Pro chvíle gastronomické pohody - dezert Krémeše

Krémeše (fotorecept)

  Hudební gastronomický výlet

TOPlist

Vyhledávání

200135330-927a893747/50000000.jpg

 

HLAVNÍ MENU - TIPY NA VÝLETY

     Výlety a atrakce  

    Recepty - menu 

         Koktejly - menu   

      Zábava - menu      

    Akce a festivaly 

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPT - TIRAMISU ROLÁDA S AMARETTEM

ATRAKCE PRO DĚTI A ZOO A ZÁBAVNÍ PARKY

 Severní Morava  

 

 

KAM V PRAZE AKTUÁLNĚ ZA ZÁBAVOU ?

 

 

Vepřové pečeně

ROZPEČENÝ VEPŘOVÝ BůČEK S DUŠENOU KARI MRKVIČKOU

ROZPEČENÝ VEPŘOVÝ BůČEK S DUŠENOU KARI MRKVIČKOU

Ingredience: Maso: vepřový bok bez kostí koření (já dala trochu staročeského, trochu drceného kmínu, sušený česnek a špetku mleté sladké papriky pro barvu) sůl olej   Kari mrkvička: máslo cibule mrkev několik lžic krystalu sůl, drcený kmín kari koření  mletý černý...

PIKANTNÍ VEPŘOVÝ BůČEK PEČENÝ NA BRAMBORÁCH

PIKANTNÍ VEPŘOVÝ BůČEK PEČENÝ NA BRAMBORÁCH

Ingredience: Maso: cca 1,5kg vepřového boku s kostí (bez kůže) sůl mletý pepř sušený rozmarýn sušený tymián olej   Bramobory: cca 1,5kg brambor 1 velká cibule (na půlkolečka) 4 stroužky česneku (na plátky) 0,5l vroucí vody 1 kostka slepičího bujónu sůl, mletý pepř sušený...

Uherská pečeně na smetaně

Uherská pečeně na smetaně

Ingredience: 800 g vepřové plece 2 dl šlehačky 50 g másla lžíce hladké mouky cibule 1/2 celeru petržel, mrkev 3 rajčata bobkový list, nové koření celý pepř, tymián mletá sladká paprika, sůl   Příprava: V pekáči osmahneme na másle cibuli a na kolečka...

Vepřová pečeně na víně

Vepřová pečeně na víně

Ingredience: 1 kg vepřové krkovice 3 stroužky česneku 1 cibule, 1 bobkový list sůl, pepř pažitka, 1-2 dl bílého vína citron, 1 lžíce hořčice   Příprava: Maso omyjeme a okořeníme tak, že utřeme česnek se solí a pepřem, nasekáme nadrobno cibuli, rozmělníme bobkový list...

Zálesácká pečeně

Zálesácká pečeně

Ingredience: 750 g vepřové kýty 100 g šunkového salámu 80 g slaniny sůl, 50 g oleje 1 lžička, hořčice 1 lžička mleté papriky špetka tymiánu a zázvoru 1/2 lžičky worcestru 0,5 dl destilátu (koňak, whisky. Stará myslivecká aj.) 50 g rostlinného tuku 3 dl vody 20 g hladké...

Dunajská vepřová pečeně

Dunajská vepřová pečeně

Ingredience: 750 g vykostěné vepřové pečeně 200 g dunajské klobásy sůl, pepř 2 stroužky česneku 60 g rostlinného tuku 2,5 dl vody 200 g hladké mouky   Příprava: Tenkým nožem uděláme do masa dva otvory, protáhneme jimi dunajskou klobásu, maso osolíme, trochu opepříme...

Staročeská vepřová

Staročeská vepřová

Ingredience: 600 g vepřového bůčku 2 cibule 60 g tuku česnek, kmín mletý pepř, sůl   Příprava: Bůček nakrájíme na plátky o hmotnosti asi 150 g. Na rozehřátém tuku zpěníme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené plátky masa a opečeme. Potom mírně podlijeme...

Vepřová pečeně s jablky

Vepřová pečeně s jablky

Ingredience: 400 g vepřové plece nebo kotlet 200 g jablek 20 g másla sůl 20 g sádla kmín   Příprava: Maso osolíme, pokmínujeme a vložíme do kastrolu, přidáme sádlo a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení maso opakovaně přeléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou...

Vepřová pečeně

Vepřová pečeně

Ingredience: 1 kg vepřového masa (vepřová pečínka, kotlety, bůček) sůl, kmín česnek, cibule   Příprava: Vepřové maso pokrájíme na silnější plátky a osolíme. Poklademe do pekáče, okmínujeme a posypeme plátky česneku a cibule. Pokud máme maso libo­vější, přidáme sádlo....

Guláše

Pašerácký guláš

Pašerácký guláš

Ingredience: 750 g předního hovězího masa 80 g rostlinného tuku 200 g cibule 15 g mleté papriky 6 dl vody sůl pepř kmín 2 stroužky česneku 20 g rajčatového protlaku majoránka 50 g hladké mouky 150 g žampionů 20 g rostlinného tuku 250 g jemných párků 250 g sterilovaného paprikového...

Ďábelský rychloguláš

Ďábelský rychloguláš

Ingredience: 750 g roštěnce sůl 80 g oleje 100 g cibule 150 g kečupu 1 dl vody 75 g feferonek, 100 g sterilovaných okurek 100 g sterilovaných kapií worcester   Příprava: Odleželý roštěnec nakrájíme na nudličky, osolíme a na horkém oleji opékáme skoro doměkka. Vložíme na malé...

Formanský hovězí guláš

Formanský hovězí guláš

Ingredience: 750 g hovězí kližky nebo krku 80 g rostlinného tuku 200 g cibule 15 g mleté papriky sůl, pepř kmín 20 g rajčatového protlaku 6 dl vody 50 g hladké mouky česnek, majoránka, 100 g anglické slaniny 100 g žampionů 20 g rostlinného tuku   Příprava: Maso nakrájíme na...

Hovězí guláš

Hovězí guláš

Ingredience: 750 g hovězí kližky nebo krku 80 g rostlinného tuku 200 g cibule 15 g mleté papriky sůl, pepř kmín 20 g rajčatového protlaku 6 dl vody 50 g hladké mouky česnek, majoránka   Příprava: Maso nakrájíme na úhledné kousky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji...