Výlety, zábava a atrakce po ČR

MENU 1 - RECEPTY - VAŘENÍ - GRILOVÁNÍ

   Dezerty a dorty

   Danky Mňamky - Hlavní Jídla

   Vánoční cukroví

   Vegetariánské jídla  

 

   Bramborová jídla

   Těstoviny 

   Luštěniny

 

MENU 2 - RECEPTY - VAŘENÍ - GRILOVÁNÍ

   Vepřové maso

   Hovězí maso

     Drůbeží maso    

 

    Ryby

   Mořské plody 

 

 

MENU 3 - RECEPTY - VAŘENÍ - GRILOVÁNÍ

   Na grilu

   Saláty

   Polévky  

 

   Koktejly 

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY V JEDNOTLIVÝCH KATEGORIÍCH

Dezerty a dorty - sladké pečení

POMERANČOVÉ KROUŽKY S ČOKOLÁDOU

POMERANČOVÉ KROUŽKY S ČOKOLÁDOU

Ingredience: Těsto:  500g hladké mouky 50g změklého másla 50ml oleje 100g krystalu 1/2 kostky čerstvého droždí 3 žloutky 125ml vlažného mléka 125g měkkého vaničkového tvarohu nastrouhaná kůra z 1 pomeranče čokoládové čočky nebo nasekaná čokoláda mimo to moučkový cukr na...

DONUTY CITRÓNOVÉ A ČOKOLÁDOVÉ

DONUTY CITRÓNOVÉ A ČOKOLÁDOVÉ

Ingredience: 3 hrnky (250 ml) polohrubé mouky 1 hrnek vlažného mléka 1 kostka droždí (42g) 2 žloutky 3 lžíce cukru krupice 2 lžíce oleje 2 lžíce bílého jogurtu 1 lžíce rumu Špetka soli   Poleva citronová: 200 g cukru moučka 2 polévkové lžíce horké vody 1 polévková lžíce...

Danky Mňamky - Hlavní jídla

Rybí filé na zeleném pepři

Rybí filé na zeleném pepři

Ingredience: 3 porce rybího filé 1 lžíce másla 2 lžíce oleje 2 stroužky česneku 1-2 lžíce zeleného pepře 100 ml smetany + mléko 1 lžička hrubozrnné hořčice hladká mouka mletá paprika pepř, sůl citronová šťáva nasekaná hladkolistá...

Kolínková směs s masovými kuličkami

Kolínková směs s masovými kuličkami

Ingredience: 500 g mletého vepřového masa nebo mix 1 cibule 1 vejce 2 lžičky mleté papriky mletý kmín sůl pepř nasekaná petrželka strouhanka podle potřeby 1 velká cibule 3 žampiony 1 mrkev lžíce dobré sojové omáčky cca hrnek masového vývaru 50-70 ml smetany...

Vánoční cukroví

MARCIPÁNOVÉ KYTIČKY

MARCIPÁNOVÉ KYTIČKY

Ingredience: Těsto:  640g moučkového cukru 160g sušeného plnotučného mléka 100g másla 2 bílky 2 lžičky mandlové tresti   Příprava:  Vše pouze smíchat dohromady a lze ihned vtlačovat do formiček. Tlačím přes potravinovou folii (není tudíž nutné formičky ničím vysypávat,...

Sladký salám se Salkem

Sladký salám se Salkem

Ingredience: 2 balení Be-Be sušenek po 130g  250 g piškotů 100 g másla 3-4 lžíce kakaa Salko konzerva 80-100 g rozinek ořechy podle chuti rum   Příprava:  Rozinky pár hodin předem namočíme do rumu. Sušenky a piškoty nadrtíme tak, aby zůstaly malé kousky. Máslo...

Vegetariánské jídla

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY

Ingredience: Těsto:  1 větší květák 200g tvrdého uzeného sýra (najemno nastrouhat) 5 vajec, česnek (množství dle chuti, prolisovat) majoránka mletá sladká paprika sůl pepř drcený kmín hladká mouka na zahuštění sádlo na smažení   Příprava:  Květák uvaříme v osolené...

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY S ČERVENOU ČOČKOU, CIBULKOU, MRKVÍ, ZAHUŠTĚNÉ CIZRNOVOU MOUKOU

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY S ČERVENOU ČOČKOU, CIBULKOU, MRKVÍ, ZAHUŠTĚNÉ CIZRNOVOU MOUKOU

Ingredience: 1 malý květák 2 mrkve 100g červené čočky 1/2 bílé cibule 1 lžíce řepkového oleje sůl dle chuti cizrnová mouka dle potřeby olivový olej na potření   Příprava: Nemůžeme neustále jen mlsat a svačinky je třeba připravovat různorodé a pestré. Jelikož nám neustále...

Bramborová jídla

Pečené brambory ve smetanovém pestu ze sušených rajčat

Pečené brambory ve smetanovém pestu ze sušených rajčat

Ingredience: 5-6 brambor 5 žampionu 3 lžičky rajčatového pesta 120-150 ml smetany 31% mletý kmín sůl trošku oleje   Pesto:  100 g sušených rajčat 1 stroužek česneku 50 ml olivového oleje 30 g piniových...

Čerstvý špenát s bramborami a vejci z jedné pánve

Čerstvý špenát s bramborami a vejci z jedné pánve

Ingredience: 4-5 brambor 250 g špenátu 2 vejce 1 cibule 3-4 stroužky česneku 70-100 ml smetany 31% olej, sůl, pepř   Příprava:  Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kousky a uvaříme téměř do měkka (musí zůstat pevné). Cibuli a dva stroužky česneku...

Drůbeží maso

KUŘECÍ PRSÍČKA VE SLADKO-KYSELÉ OMÁČCE S RÝŽÍ

KUŘECÍ PRSÍČKA VE SLADKO-KYSELÉ OMÁČCE S RÝŽÍ

Ingredience: 4 kuřecí prsa 1 velká cibule 2 stroužky česneku 2 mrkve 1/2 středně velkého pórku 1 paprika 1 balení ananasu v nálevu Chilli omáčka Sójová omáčka Šťáva z 1 citrónu 1 lžíce rajského...

Pečená kachna a hlávkové zelí dušené s bramborami na špeku

Pečená kachna a hlávkové zelí dušené s bramborami na špeku

Ingredience: malá hlávka bílého zelí cca 5 brambor+1 na strouhání 150 g špeku velká cibule vývar masový nebo zeleninový kmín, sůl pár kapek octu špetka cukru pečená kachna   Příprava:  Špek a cibuli nakrájíme na kostičky, zelí na proužky a...

Těstoviny

Kolínková směs s masovými kuličkami

Kolínková směs s masovými kuličkami

Ingredience: 500 g mletého vepřového masa nebo mix 1 cibule 1 vejce 2 lžičky mleté papriky mletý kmín sůl pepř nasekaná petrželka strouhanka podle potřeby 1 velká cibule 3 žampiony 1 mrkev lžíce dobré sojové omáčky cca...

SMETANOVÉ ŠPAGETY SE SLANINOU A ŠPENÁTEM

SMETANOVÉ ŠPAGETY SE SLANINOU A ŠPENÁTEM

Ingredience: 300 g slaniny 400 g těstovin 1 Smetana 33% 1 balení čerstvého špenátu (125 g) Česnek Olej Pepř   Příprava:  Nejprve si uvaříme těstoviny v osolené vodě s trochou oleje (proti slepení). Slaninu nakrájíme a vypražíme na trošce oleje. Mezi tím si vložíme do cedníku...

Luštěniny

Bílé fazole v omáčce s koprem

Bílé fazole v omáčce s koprem

Ingredience: 200 g suchých bílých fazolí 1 mrkev, kousek celeru 4 kuličky nového koření 1 bobkový list, sůl   Omáčka:  1 cibule 1 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky cca 100 ml smetany 2 lžíce zakysané smetany svazek čerstvého nasekaného kopru vývar z fazolí sůl ocet,...

BABIČČINY FAZOLE

BABIČČINY FAZOLE

Ingredience:  Cca 300g velkých barevných fazolí (v suchém stavu) 1 středně velká cibule (nadrobno) 2 lžíce sádla 50g uzené slaniny bez kůže (na kostičky) 2-3 klobásy (na kolečka) 70ml octa krystal, sůl mletý černý pepř  mleté chilli   Příprava:  Fazole...

Vepřové - Minutky

OBRÁCENÝ DIJONSKÝ ŘÍZEK

OBRÁCENÝ DIJONSKÝ ŘÍZEK

Ingredience: Na 4 porce: 4 plátky krkovice bez kosti (může být kýta, kotleta, plecko...) 4 lžíce dijonské hořčice se zeleným pepřem 4 lžíce oleje 2 ks vejce sůl pepř strouhanka sádlo nebo jiný tuk na smažení   Příprava:  Maso naklepeme, osolíme, opepříme a...

VEPŘOVÁ PANENKA NA ČERVENÉM VÍNĚ S BRUSINKAMI S BRAMBORAMI A TYMIÁNEM

VEPŘOVÁ PANENKA NA ČERVENÉM VÍNĚ S BRUSINKAMI S BRAMBORAMI A TYMIÁNEM

Ingredience: olivový olej dle potřeby 6-8 plátků vepřové panenky (cca 1,5 cm silné) 2 dcl jakostní víno odrůdové červené, polosuché – Modrý Portugal 2010, Vinařství Novák Vrbice dle potřeby 3 – 4 polévkové lžíce kompotovaných brusinek lahůdková maďarská paprika Grešík 1 cibule 2...

Plněné vepřové maso

VEPŘOVÉ ZÁVITKY Z "POMALÁČKU"

VEPŘOVÉ ZÁVITKY Z "POMALÁČKU"

Ingredience: Plátky vepřové krkovice (naklepat) plátky fermentovaného salámu (já použila Herkules) plnotučná hořčice sůl, pepř 1 kostka Masoxu sojová omáčka sádlo, hladká mouka, voda   Příprava:  Plátky vepřové krkovice naklepat. Naklepané maso osolit, opepřit,...

VEPŘOVÉ ZÁVITKY SE SLANINOU

VEPŘOVÉ ZÁVITKY SE SLANINOU

Ingredience: Těsto: Plátky vepřové krkovice (naklepat) plátky anglické slaniny hořčice, sůl pepř 1 kostka Masoxu sojová omáčka hladká mouka voda   Příprava:  Naklepané maso osolit, opepřit, potřít plnotučnou hořčicí, navrch položit plátek anglické slaniny a zamotat jako...

Hovězí - Minutky

Svíčkové řezy po Tyrolsku

Svíčkové řezy po Tyrolsku

Ingredience: 750 g svíčkové sůl, pepř 70 g oleje 40 g másla 20 g hladké mouky 1 dl vývaru 40 g másla 200 g žampionů 250 g zakysané smetany citronová šťáva   Příprava: Ze svíčkové nakrájíme 2 řezy na jednu porci, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách rychle opečeme...

Svíčkové řezy po myslivecku

Svíčkové řezy po myslivecku

Ingredience: 750 g svíčkové sůl pepř 80 g oleje 15 g hladké mouky 50 g cibule 150 g drůbežích jater 150 g žampionů 30 g kečupu 0,5 dl červeného vína na ozdobu 50 g sterilovaných kapií   Příprava: Ze svíčkové nakrájíme 2 řezy na jednu porci, mírně naklepeme, osolíme, opepříme,...

Ryby

Rybí filé na zeleném pepři

Rybí filé na zeleném pepři

Ingredience: 3 porce rybího filé 1 lžíce másla 2 lžíce oleje 2 stroužky česneku 1-2 lžíce zeleného pepře 100 ml smetany + mléko 1 lžička hrubozrnné hořčice hladká mouka mletá paprika pepř, sůl citronová šťáva nasekaná hladkolistá...

KAPŘÍK SMAŽENÝ V TROJOBALU A LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁTEK S ČERSTVOU OKURKOU

KAPŘÍK SMAŽENÝ V TROJOBALU A LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁTEK S ČERSTVOU OKURKOU

Ingredience: filety z kapříka trojobal (vejce, hladká mouka, strouhanka)   Salát:  Cca 1kg brambor 2 salátové okurky 1 středně velká cibule (na proužky) 3 lžíce plnotučné hořčice 4 lžíce majonézy sůl, mletý černý pepř 2 lžičky kořenící směsi na tzatziky...

Mořské plody

Rychlé krevety

Rychlé krevety

Ingredience: 2 lžíce olivového oleje 4 stroužky česneku 570 g krevet 2 lžíce suchého bílého vína 60 g másla 4 ks čerstvé petrželky mořskou sůl, pepř   Příprava: Na pánvi rozohřejeme olivový olej spolu s roztlačeným česnekem a smažíme, dokud česnek nezačne "syčeť". Potom...

Krevety v kokosu

Krevety v kokosu

Ingredience: 12 velkých tygřích krevet 2 stroužky česneku 1 lžíce citrónové šťávy 4 lžíce strouhaného kokosu 2 vejce 2/3 šálku mléka olej na smažení toastový chléb   Na oblohu: pažitka citrón petrželka mletý pepř   Příprava: Krevety očistíme a oloupeme, pokapeme citrónem...

Na grilu

Grilovaná jablka s nivou, ořechy a sladkou chilli omáčkou

Grilovaná jablka s nivou, ořechy a sladkou chilli omáčkou

Ingredience: jablka niva vlašské ořechy sladká chilli omáčka špetka bílého pepře máslo   Příprava:  Čistá jablka nakrájíme na cca 1 cm plátky a kulatým tvořítkem vykrájíme jádřinec. (Použila jsem kovovou špičku na stříkání krému.) Na grilovací pánvi...

Rychlé zapečené chleby

Rychlé zapečené chleby

Ingredience: 80-100 g nivy 1 camembert (90 g) 100 g šunky 1 jarní cibulka 1-2 stroužky česneku 1/2 červené papriky 100 g zakysané smetany nasekaná petrželka sůl, pepř 6 krajíců staršího chleba 6 tenké plátky anglické slaniny   Příprava:  Šunku,...

Saláty

Ovocný salát se zmrzlinou

Ovocný salát se zmrzlinou

Ingredience: 200 g rozmanitého čerstvého kompotovaného nebo zmrazeného ovoce např. meruňky ananas, jahody, třešně, jablka hrušky, pomeranče, banány broskve, šťáva z půlky citronu 2 lžičky cukru trochu vanilkového cukru 2 lžíce rumu nebo koňaku, popř. několik kapek hořkého likéru 2 porce...

Melounový salát

Melounový salát

Ingredience: 1 střední meloun 1 hlávkový salát 1 pomeranč šťáva z 1 citronu šlehačka na zdobení   Příprava: Omytý a na jednotlivé listy rozebraný hlávkový salát rozložíme na talíř, poklademe jej kousky melounu, které vykrájíme lžící a přidáme dílky pomeranče zbavené jader. Salát...

Polévky

ZELŇAČKA

ZELŇAČKA

Ingredience: 3 lžíce sádla Krásno 1 velká cibule 1-2 klobásy Krásno Sladká mletá paprika Sůl, pepř Mletý kmín 3 – 5 kuliček nového koření 1-2 bobkové listy 1 stroužek česneku 2-3 lžíce hladké mouky 2-3 brambory   Příprava:  Na sádle zpěníme na jemno pokrájenou cibulku a...

BRAMBORAČKA

BRAMBORAČKA

Ingredience: 2 lžíce sádla (můžeme nahradit máslem) 2 lžíce hladké mouky Hrst čerstvých nebo sušených hub (nejlépe směs) Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 2 – 3 rané brambory 1 stroužek česneku Koření: černý pepř, majoránka Čerstvá petrželka, nebo...

Koktejly

Jahodový koktejl se sójovým mlékem

Jahodový koktejl se sójovým mlékem

Ingredience: 750g čerstvých jahod 600 ml slazeného sójového mléka zbylé jahody a máta na ozdobu   Příprava: Kupte si jahody a dejte je do plastové nádoby a do mrazáku. Stačí, když tam budou 2-3 hodiny, ideálně ale přes noc. Pak je vyndejte a rozmixujte se sójovým mlékem do hladka....

B52 koktejl

B52 koktejl

Ingredience: pro 1 dávku: 3 cl kávového likéru Kahlúa 2 cl Baileys 3 cl brandy likéru Grand Marnier   Příprava: Veškeré suroviny opatrně nalijeme přes lžičku (to je velice důležité) do panákové sklenice tak, aby se...

  Pro chvíle gastronomické pohody - dezert Krémeše

Krémeše (fotorecept)

  Hudební gastronomický výlet

TOPlist

Vyhledávání

 

HLAVNÍ MENU - TIPY NA VÝLETY

     Výlety a atrakce  

    Recepty - menu 

         Koktejly - menu   

      Zábava - menu      

    Akce a festivaly 

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY - TIRAMISU ROLÁDA S AMARETTEM

 

NEJNOVĚJŠÍ PLACENÝ VÝLET - PAPILONIA -MOTÝLÍ DŮM - stovky živých exotických motýlů

 

 

ATRAKCE PRO DĚTI A ZOO A ZÁBAVNÍ PARKY

 Severní Morava  

 

 

KAM V PRAZE AKTUÁLNĚ ZA ZÁBAVOU ?

 

 

Vepřové pečeně

ROZPEČENÝ VEPŘOVÝ BůČEK S DUŠENOU KARI MRKVIČKOU

ROZPEČENÝ VEPŘOVÝ BůČEK S DUŠENOU KARI MRKVIČKOU

Ingredience: Maso: vepřový bok bez kostí koření (já dala trochu staročeského, trochu drceného kmínu, sušený česnek a špetku mleté sladké papriky pro barvu) sůl olej   Kari mrkvička: máslo cibule mrkev několik lžic krystalu sůl, drcený kmín kari koření  mletý černý...

PIKANTNÍ VEPŘOVÝ BůČEK PEČENÝ NA BRAMBORÁCH

PIKANTNÍ VEPŘOVÝ BůČEK PEČENÝ NA BRAMBORÁCH

Ingredience: Maso: cca 1,5kg vepřového boku s kostí (bez kůže) sůl mletý pepř sušený rozmarýn sušený tymián olej   Bramobory: cca 1,5kg brambor 1 velká cibule (na půlkolečka) 4 stroužky česneku (na plátky) 0,5l vroucí vody 1 kostka slepičího bujónu sůl, mletý pepř sušený...

Uherská pečeně na smetaně

Uherská pečeně na smetaně

Ingredience: 800 g vepřové plece 2 dl šlehačky 50 g másla lžíce hladké mouky cibule 1/2 celeru petržel, mrkev 3 rajčata bobkový list, nové koření celý pepř, tymián mletá sladká paprika, sůl   Příprava: V pekáči osmahneme na másle cibuli a na kolečka...

Vepřová pečeně na víně

Vepřová pečeně na víně

Ingredience: 1 kg vepřové krkovice 3 stroužky česneku 1 cibule, 1 bobkový list sůl, pepř pažitka, 1-2 dl bílého vína citron, 1 lžíce hořčice   Příprava: Maso omyjeme a okořeníme tak, že utřeme česnek se solí a pepřem, nasekáme nadrobno cibuli, rozmělníme bobkový list...

Zálesácká pečeně

Zálesácká pečeně

Ingredience: 750 g vepřové kýty 100 g šunkového salámu 80 g slaniny sůl, 50 g oleje 1 lžička, hořčice 1 lžička mleté papriky špetka tymiánu a zázvoru 1/2 lžičky worcestru 0,5 dl destilátu (koňak, whisky. Stará myslivecká aj.) 50 g rostlinného tuku 3 dl vody 20 g hladké...

Dunajská vepřová pečeně

Dunajská vepřová pečeně

Ingredience: 750 g vykostěné vepřové pečeně 200 g dunajské klobásy sůl, pepř 2 stroužky česneku 60 g rostlinného tuku 2,5 dl vody 200 g hladké mouky   Příprava: Tenkým nožem uděláme do masa dva otvory, protáhneme jimi dunajskou klobásu, maso osolíme, trochu opepříme...

Staročeská vepřová

Staročeská vepřová

Ingredience: 600 g vepřového bůčku 2 cibule 60 g tuku česnek, kmín mletý pepř, sůl   Příprava: Bůček nakrájíme na plátky o hmotnosti asi 150 g. Na rozehřátém tuku zpěníme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené plátky masa a opečeme. Potom mírně podlijeme...

Vepřová pečeně s jablky

Vepřová pečeně s jablky

Ingredience: 400 g vepřové plece nebo kotlet 200 g jablek 20 g másla sůl 20 g sádla kmín   Příprava: Maso osolíme, pokmínujeme a vložíme do kastrolu, přidáme sádlo a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení maso opakovaně přeléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou...

Vepřová pečeně

Vepřová pečeně

Ingredience: 1 kg vepřového masa (vepřová pečínka, kotlety, bůček) sůl, kmín česnek, cibule   Příprava: Vepřové maso pokrájíme na silnější plátky a osolíme. Poklademe do pekáče, okmínujeme a posypeme plátky česneku a cibule. Pokud máme maso libo­vější, přidáme sádlo....

Guláše

Pašerácký guláš

Pašerácký guláš

Ingredience: 750 g předního hovězího masa 80 g rostlinného tuku 200 g cibule 15 g mleté papriky 6 dl vody sůl pepř kmín 2 stroužky česneku 20 g rajčatového protlaku majoránka 50 g hladké mouky 150 g žampionů 20 g rostlinného tuku 250 g jemných párků 250 g sterilovaného paprikového...

Ďábelský rychloguláš

Ďábelský rychloguláš

Ingredience: 750 g roštěnce sůl 80 g oleje 100 g cibule 150 g kečupu 1 dl vody 75 g feferonek, 100 g sterilovaných okurek 100 g sterilovaných kapií worcester   Příprava: Odleželý roštěnec nakrájíme na nudličky, osolíme a na horkém oleji opékáme skoro doměkka. Vložíme na malé...

Formanský hovězí guláš

Formanský hovězí guláš

Ingredience: 750 g hovězí kližky nebo krku 80 g rostlinného tuku 200 g cibule 15 g mleté papriky sůl, pepř kmín 20 g rajčatového protlaku 6 dl vody 50 g hladké mouky česnek, majoránka, 100 g anglické slaniny 100 g žampionů 20 g rostlinného tuku   Příprava: Maso nakrájíme na...

Hovězí guláš

Hovězí guláš

Ingredience: 750 g hovězí kližky nebo krku 80 g rostlinného tuku 200 g cibule 15 g mleté papriky sůl, pepř kmín 20 g rajčatového protlaku 6 dl vody 50 g hladké mouky česnek, majoránka   Příprava: Maso nakrájíme na úhledné kousky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji...