Výlety, zábava a atrakce po ČR

MENU 1 - RECEPTY - VAŘENÍ - GRILOVÁNÍ

   Dezerty a dorty

   Danky Mňamky - Hlavní Jídla

   Vánoční cukroví

   Vegetariánské jídla  

 

   Bramborová jídla

   Těstoviny 

   Luštěniny

 

MENU 2 - RECEPTY - VAŘENÍ - GRILOVÁNÍ

   Vepřové maso

   Hovězí maso

     Drůbeží maso    

 

    Ryby

   Mořské plody 

 

 

MENU 3 - RECEPTY - VAŘENÍ - GRILOVÁNÍ

   Na grilu

   Saláty

   Polévky  

 

   Koktejly 

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY V JEDNOTLIVÝCH KATEGORIÍCH

Dezerty a dorty - sladké pečení

BUBLANINA Z KOMPOTU

BUBLANINA Z KOMPOTU

Ingredience: 300g krystalu 6 žloutků ušlehat do husté bílé pěny 150ml horké vody 150ml oleje 400g hladké mouky 1 a 1/2 prášku do pečiva tuhý sníh z bílků špetka soli 1 lžíce moučkového cukru   Příprava: 300g krystalu a 6 žloutků ušlehat do husté bílé pěny, přidat 150ml horké...

TŘÍBAREVNÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ

TŘÍBAREVNÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ

Ingredience: Těsto 1: 350g polohrubé mouky 100g moučkového cukru 1/2 prášku do pečiva špetka soli 4 lžíce holandského kakaa 1 vejce 150g změklého másla 4 lžíce vody   Těsto 2:  3 vejce 200g krystalu 5 lžic horké vody 100ml oleje 250g polohrubé mouky 1/2...

Danky Mňamky - Hlavní jídla

VEPŘOVÉ SRDCE NA SLANINĚ S DOMÁCÍM KYNUTÝM KNEDLÍČKEM

VEPŘOVÉ SRDCE NA SLANINĚ S DOMÁCÍM KYNUTÝM KNEDLÍČKEM

Ingredience: 2 vepřová srdíčka (očistit, ořezat tuk a nakrájet na proužky) 50g uzeného špeku bez kůže (na drobné kostičky) 100g anglické slaniny nebo uzeného bůčku (na proužky) 1 středně velká cibule (nadrobno) 1 kostka Masoxu worchester sůl, mletý černý pepř hladká mouka,...

OMELETY PLNĚNÉ ŠPENÁTEM

OMELETY PLNĚNÉ ŠPENÁTEM

Ingredience: Omelety:  400g polohrubé mouky 1 zarovnaná lžička soli 4 vejce 600ml mléka   Špenát: 1/2 cibule (nadrobno) 3 stroužky česneku (nadrobno) 400g sekaného mraženého špenátu 1/2 hrnku mléka olej, sůl Podravka 4 lžíce polohrubé...

Vánoční cukroví

PUNČOVÉ ROHLÍČKY

PUNČOVÉ ROHLÍČKY

Ingredience: Těsto: 18 dk hladké mouky 5 dk mleté ořechy 10 dk másla 5 dk moučkového cukru 2 žloutky   Punčová hmota: 15 dk mleté piškoty 12,5 dk cukr moučka 10 dk máslo rum 1 PL kakaa  2 PL marmelády   Příprava: Zadělat těsto,dát odpočinout do...

MARCIPÁNOVÉ KYTIČKY

MARCIPÁNOVÉ KYTIČKY

Ingredience: 640g moučkového cukru 160g sušeného plnotučného mléka 100g másla, 2 bílky 2 lžičky mandlové tresti   Příprava: Tak po tomhle cukroví se můžou děcka prostě utlouct. Až objeví, že už je hotové, budu mít co dělat ho do Vánoc ubránit. :D   Vše pouze...

Vegetariánské jídla

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY

Ingredience: Těsto:  1 větší květák 200g tvrdého uzeného sýra (najemno nastrouhat) 5 vajec, česnek (množství dle chuti, prolisovat) majoránka mletá sladká paprika sůl pepř drcený kmín hladká mouka na zahuštění sádlo na smažení   Příprava:  Květák uvaříme v osolené...

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY S ČERVENOU ČOČKOU, CIBULKOU, MRKVÍ, ZAHUŠTĚNÉ CIZRNOVOU MOUKOU

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY S ČERVENOU ČOČKOU, CIBULKOU, MRKVÍ, ZAHUŠTĚNÉ CIZRNOVOU MOUKOU

Ingredience: 1 malý květák 2 mrkve 100g červené čočky 1/2 bílé cibule 1 lžíce řepkového oleje sůl dle chuti cizrnová mouka dle potřeby olivový olej na potření   Příprava: Nemůžeme neustále jen mlsat a svačinky je třeba připravovat různorodé a pestré. Jelikož nám neustále...

Bramborová jídla

BRAMBOROVO-CUKETOVÉ KYTIČKY

BRAMBOROVO-CUKETOVÉ KYTIČKY

Ingredience: 3-4 větší brambory 1 menší cuketa 200g strouhaného sýra (já dala grilovací) 100g anglické slaniny jarní cibulka 2 vejce 3 lžíce hladké mouky sůl, pepř sušený česnek 1 lžička prášku do pečiva   Příprava:  Formu na muffiny jsem vymazala sádlem. Brambory oloupat,...

BRAMBORÁKY PLNĚNÉ HERMELÍNEM

BRAMBORÁKY PLNĚNÉ HERMELÍNEM

Ingredience: 3/4 kila brambor 80 gramů hladké mouky 1 vejce aspoň 2 stroužky česneku majoránku sůl, mletý pepř špetku slaniny hermelín nahrubo nastrouhaná mladá cuketa   Příprava: Uděláme klasické těsto na bramboráky, tak jak jsme kdo zvyklý (já přidávám i nahrubo nastrouhanou...

Těstoviny

TĚSTOVINY S MASOVO-ZELENINOVOU SMĚSÍ

TĚSTOVINY S MASOVO-ZELENINOVOU SMĚSÍ

Ingredience: Směs: cca 500g mletého masa (mix vepřového a hovězího) 1 větší cibule (nadrobno) 3 stroužky česneku (nadrobno) 1 plechovka rajčatového pyré 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi mrkve a hrášku 1 kostka Masoxu mletá sladká paprika špetka mleté kurkumy mletý černý pepř mleté...

Tortellini s telecím masem a čtyřmi druhy sýrů

Tortellini s telecím masem a čtyřmi druhy sýrů

Ingredience: základní nudlové těsto 2 lžíce másla 100 g mozzarelly 100 g ementálu 100 g nivy 100 g parmazánu petrželka 2 stroužky česneku sůl mletá pepř    Náplň:  1 lžíce oleje 1 cibule 3 stroužky česneku 1 mrkev 200 g mletého telečího...

Luštěniny

Vařený hrách se slaninou nebo škvarky

Vařený hrách se slaninou nebo škvarky

Ingredience: 400 g hrachu 100 g slaniny 50 g sádla 100 g škvarků sůl   Příprava: Hrách přebereme, propereme ve studené vodě, necháme máčet a potom uvaříme doměkka. Po uvaření jej scedíme a při podávání mastíme rozškvařenou slaninou nebo rozpuštěným sádlem se škvarky. Doplňujeme...

Bretaňské fazole

Bretaňské fazole

Ingredience: 400 g bílých fazolí 50 g sádla 1 menší cibule vývar z fazolí s ½ kostky masového bujónu 1 stroužek česneku 30 g hladké mouky pepř sůl rajský protlak nebo kečup petrželová nať bílý chléb   Příprava: Přebrané, promyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle...

Vepřové - Minutky

OBRÁCENÝ DIJONSKÝ ŘÍZEK

OBRÁCENÝ DIJONSKÝ ŘÍZEK

Ingredience: Na 4 porce: 4 plátkykrkovice bez kosti (může být kýta, kotleta, plecko...) 4 lžícedijonské hořčice se zeleným pepřem 4 lžíceoleje 2 ksvejce sůl pepř strouhanka sádlo nebo jiný tuk na smažení   Příprava:  Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran...

VEPŘOVÁ PANENKA NA ČERVENÉM VÍNĚ S BRUSINKAMI S BRAMBORAMI A TYMIÁNEM

VEPŘOVÁ PANENKA NA ČERVENÉM VÍNĚ S BRUSINKAMI S BRAMBORAMI A TYMIÁNEM

Ingredience: olivový olej dle potřeby 6-8 plátků vepřové panenky (cca 1,5 cm silné) 2 dcl jakostní víno odrůdové červené, polosuché – Modrý Portugal 2010, Vinařství Novák Vrbice dle potřeby 3 – 4 polévkové lžíce kompotovaných brusinek lahůdková maďarská paprika Grešík 1 cibule 2...

Plněné vepřové maso

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Ingredience: 1 kg vepřové kýty nebo plece sůl, pepř, 200 g domácí nebo dunajské klobásy 60 g rostlinného tuku 3 dl vody 25 g hladké mouky   Nádivka: 300 g mletého vepřového masa sůl, pepř, mletá paprika 1 vejce 50 g strouhanky   Příprava: Mleté maso...

Vepřové závitky plněné vejcem

Vepřové závitky plněné vejcem

Ingredience: 600 g vepřové kýty 40 g slaniny 4 vejce 40 g tuku 1 lžíce mouky cibule hořčice, pepř, sůl   Příprava: Z masa nakrájíme řízky a hodně je naklepeme, osolí­me, opepříme, potřeme hořčicí, na každý řízek polo­žíme plátek slaniny, vejce uvařené natvrdo, pak...

Hovězí - Minutky

Svíčkové řezy po Tyrolsku

Svíčkové řezy po Tyrolsku

Ingredience: 750 g svíčkové sůl, pepř 70 g oleje 40 g másla 20 g hladké mouky 1 dl vývaru 40 g másla 200 g žampionů 250 g zakysané smetany citronová šťáva   Příprava: Ze svíčkové nakrájíme 2 řezy na jednu porci, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách rychle opečeme...

Svíčkové řezy po myslivecku

Svíčkové řezy po myslivecku

Ingredience: 750 g svíčkové sůl pepř 80 g oleje 15 g hladké mouky 50 g cibule 150 g drůbežích jater 150 g žampionů 30 g kečupu 0,5 dl červeného vína na ozdobu 50 g sterilovaných kapií   Příprava: Ze svíčkové nakrájíme 2 řezy na jednu porci, mírně naklepeme, osolíme, opepříme,...

Drůbeží maso

KUŘECÍ MINIŘÍZEČKY V ČESNEKOVÉM TĚSTÍČKU

KUŘECÍ MINIŘÍZEČKY V ČESNEKOVÉM TĚSTÍČKU

Ingredience: Maso: 4 velké stehenní řízky 3 vejce 3 lžíce oleje 3 lžíce Solamylu 4 stroužky česneku (prolisovat) 1 a 1/2 lžičky soli 2 lžíce plnotučné hořčice mimo to sádlo na smažení   Příprava: Maso očistíme a nakrájíme na menší řízečky, mírně naklepeme a vložíme do těstíčka,...

"OPILÝ" KUŘECÍ PLÁTEK S BROKOLICÍ, VAŘENOU V PÁŘE A TATARKOVÉ BRAMBůRKY

"OPILÝ" KUŘECÍ PLÁTEK S BROKOLICÍ, VAŘENOU V PÁŘE A TATARKOVÉ BRAMBůRKY

Ingredience: Maso:  120g kuřecího stehenního masa mletý černý pepř 1/2 červené cibule (na kolečka) 1 lžíce tmavé sojové omáčky 2 lžíce bílého vína trocha vody   Brambory:  2 středně velké brambory 1 lžička tatarky 1/4 lžičky mleté sladké papriky 1 lžička...

Ryby

SMAŽENÉ FILÉ Z ALJAŠSKÉ TRESKY A LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁTEK

SMAŽENÉ FILÉ Z ALJAŠSKÉ TRESKY A LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁTEK

Ingredience: Těsto: FILÉ Z ALJAŠSKÉ TRESKY   Salát: den předen uvařené brambory ve slupce salátová okurka jarní cibulka (na kolečka) plnotučná hořčice majonéza zakysaná smetana sůl mletý černý pepř   Příprava:  Okurku i se slupkou nastrouháme na tenké plátky...

FILÉ Z ALJAŠSKÉ TRESKY V PIVNÍM TĚSTÍČKU A TATARKOVÉ BRAMBůRKY

FILÉ Z ALJAŠSKÉ TRESKY V PIVNÍM TĚSTÍČKU A TATARKOVÉ BRAMBůRKY

Ingredience: Maso: 900g rybího filé (3 balíčky od Nowaca) koření na ryby (dala jsem "Davídkovo" bez glutamátů 200g hladké mouky 1 lžíce krystalu 6 lžic světlého piva 6 lžic mléka 6 lžic vody 2 vejce sůl mletý černý pepř   Brambory:  cca 1 kg brambor i se slupkou...

Mořské plody

Rychlé krevety

Rychlé krevety

Ingredience: 2 lžíce olivového oleje 4 stroužky česneku 570 g krevet 2 lžíce suchého bílého vína 60 g másla 4 ks čerstvé petrželky mořskou sůl, pepř   Příprava: Na pánvi rozohřejeme olivový olej spolu s roztlačeným česnekem a smažíme, dokud česnek nezačne "syčeť". Potom...

Krevety v kokosu

Krevety v kokosu

Ingredience: 12 velkých tygřích krevet 2 stroužky česneku 1 lžíce citrónové šťávy 4 lžíce strouhaného kokosu 2 vejce 2/3 šálku mléka olej na smažení toastový chléb   Na oblohu: pažitka citrón petrželka mletý pepř   Příprava: Krevety očistíme a oloupeme, pokapeme citrónem...

Na grilu

Grilovaný pstruh na bylinkách

Grilovaný pstruh na bylinkách

4 porce Ingredience: 4 pstruhy 1 citron sůl koření na ryby petrželová nať pažitka estragón bazalka 2 stoužky česneku olej 1 lžíce bílého vína   Příprava: Nejdříve si připravíme směs z bylinek, česneku, oleje, vína a soli. Bylinky nahrubo pokrájíme. Směs bude potřebovat potom na...

Plněná svíčková

Plněná svíčková

asi pro 4 osoby Ingredience: 600 g hovězí svíčkové 1 ks klobásy (může stačit i párek) 8 plátků anglické slaniny 4 žampióny 1 čajová lžička mletého černého koření olej sůl   Příprava: Svíčkovou nejdříve nakrájíme a naklepeme. Posolíme a okořeníme. Na malé kostičky nakrájíme...

Saláty

Ovocný salát se zmrzlinou

Ovocný salát se zmrzlinou

Ingredience: 200 g rozmanitého čerstvého kompotovaného nebo zmrazeného ovoce např. meruňky ananas, jahody, třešně, jablka hrušky, pomeranče, banány broskve, šťáva z půlky citronu 2 lžičky cukru trochu vanilkového cukru 2 lžíce rumu nebo koňaku, popř. několik kapek hořkého likéru 2 porce...

Melounový salát

Melounový salát

Ingredience: 1 střední meloun 1 hlávkový salát 1 pomeranč šťáva z 1 citronu šlehačka na zdobení   Příprava: Omytý a na jednotlivé listy rozebraný hlávkový salát rozložíme na talíř, poklademe jej kousky melounu, které vykrájíme lžící a přidáme dílky pomeranče zbavené jader. Salát...

Polévky

BROKOLICOVÁ POLÉVKA SE ŠPENÁTEM, BATÁTEM A PESTEM Z MĚDVĚDÍHO ČESNEKU

BROKOLICOVÁ POLÉVKA SE ŠPENÁTEM, BATÁTEM A PESTEM Z MĚDVĚDÍHO ČESNEKU

Ingredience: 320g brokolice 250g špenátu 190g batátu Bio České Ghíčko dle potřeby 1,5 litru vody 1 čajová lžička pesta z medvědího česneku (nebo česnek)   Příprava: Polívčičky my rádi a obzvlášť v kombinaci brokolice a špenátu, dnes jsem použila navíc pesto...

DÝŇOVÁ POLÉVKA S POHANKOU A LISTY ŘEPY

DÝŇOVÁ POLÉVKA S POHANKOU A LISTY ŘEPY

Ingredience: České Ghíčko Bio dle potřeby 200g máslové dýně 90g řapíkatého celeru 40g petržele 1 mrkev 2 hrsti pohankových vloček hrst listů řepy „Býčí krev“ – Fino sůl dle chuti majoránka dle chuti 1,5 litru vody   Příprava: Právě se...

Koktejly

Jahodový koktejl se sójovým mlékem

Jahodový koktejl se sójovým mlékem

Ingredience: 750g čerstvých jahod 600 ml slazeného sójového mléka zbylé jahody a máta na ozdobu   Příprava: Kupte si jahody a dejte je do plastové nádoby a do mrazáku. Stačí, když tam budou 2-3 hodiny, ideálně ale přes noc. Pak je vyndejte a rozmixujte se sójovým mlékem do hladka....

B52 koktejl

B52 koktejl

Ingredience: pro 1 dávku: 3 cl kávového likéru Kahlúa 2 cl Baileys 3 cl brandy likéru Grand Marnier   Příprava: Veškeré suroviny opatrně nalijeme přes lžičku (to je velice důležité) do panákové sklenice tak, aby se...

  Pro chvíle gastronomické pohody - dezert Krémeše

Krémeše (fotorecept)

  Hudební gastronomický výlet

TOPlist

Vyhledávání

 

HLAVNÍ MENU - TIPY NA VÝLETY

     Výlety a atrakce  

    Recepty - menu 

         Koktejly - menu   

      Zábava - menu      

    Akce a festivaly 

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPT - TIRAMISU ROLÁDA S AMARETTEM

Vepřové pečeně

PIKANTNÍ VEPŘOVÝ BůČEK PEČENÝ NA BRAMBORÁCH

PIKANTNÍ VEPŘOVÝ BůČEK PEČENÝ NA BRAMBORÁCH

Ingredience: Maso: cca 1,5kg vepřového boku s kostí (bez kůže) sůl mletý pepř sušený rozmarýn sušený tymián olej   Bramobory: cca 1,5kg brambor 1 velká cibule (na půlkolečka) 4 stroužky česneku (na plátky) 0,5l vroucí vody 1 kostka slepičího bujónu sůl, mletý pepř sušený...

Uherská pečeně na smetaně

Uherská pečeně na smetaně

Ingredience: 800 g vepřové plece 2 dl šlehačky 50 g másla lžíce hladké mouky cibule 1/2 celeru petržel, mrkev 3 rajčata bobkový list, nové koření celý pepř, tymián mletá sladká paprika, sůl   Příprava: V pekáči osmahneme na másle cibuli a na kolečka...

Vepřová pečeně na víně

Vepřová pečeně na víně

Ingredience: 1 kg vepřové krkovice 3 stroužky česneku 1 cibule, 1 bobkový list sůl, pepř pažitka, 1-2 dl bílého vína citron, 1 lžíce hořčice   Příprava: Maso omyjeme a okořeníme tak, že utřeme česnek se solí a pepřem, nasekáme nadrobno cibuli, rozmělníme bobkový list...

Zálesácká pečeně

Zálesácká pečeně

Ingredience: 750 g vepřové kýty 100 g šunkového salámu 80 g slaniny sůl, 50 g oleje 1 lžička, hořčice 1 lžička mleté papriky špetka tymiánu a zázvoru 1/2 lžičky worcestru 0,5 dl destilátu (koňak, whisky. Stará myslivecká aj.) 50 g rostlinného tuku 3 dl vody 20 g hladké...

Dunajská vepřová pečeně

Dunajská vepřová pečeně

Ingredience: 750 g vykostěné vepřové pečeně 200 g dunajské klobásy sůl, pepř 2 stroužky česneku 60 g rostlinného tuku 2,5 dl vody 200 g hladké mouky   Příprava: Tenkým nožem uděláme do masa dva otvory, protáhneme jimi dunajskou klobásu, maso osolíme, trochu opepříme...

Staročeská vepřová

Staročeská vepřová

Ingredience: 600 g vepřového bůčku 2 cibule 60 g tuku česnek, kmín mletý pepř, sůl   Příprava: Bůček nakrájíme na plátky o hmotnosti asi 150 g. Na rozehřátém tuku zpěníme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené plátky masa a opečeme. Potom mírně podlijeme...

Vepřová pečeně s jablky

Vepřová pečeně s jablky

Ingredience: 400 g vepřové plece nebo kotlet 200 g jablek 20 g másla sůl 20 g sádla kmín   Příprava: Maso osolíme, pokmínujeme a vložíme do kastrolu, přidáme sádlo a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení maso opakovaně přeléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou...

Vepřová pečeně

Vepřová pečeně

Ingredience: 1 kg vepřového masa (vepřová pečínka, kotlety, bůček) sůl, kmín česnek, cibule   Příprava: Vepřové maso pokrájíme na silnější plátky a osolíme. Poklademe do pekáče, okmínujeme a posypeme plátky česneku a cibule. Pokud máme maso libo­vější, přidáme sádlo....

Guláše

Pašerácký guláš

Pašerácký guláš

Ingredience: 750 g předního hovězího masa 80 g rostlinného tuku 200 g cibule 15 g mleté papriky 6 dl vody sůl pepř kmín 2 stroužky česneku 20 g rajčatového protlaku majoránka 50 g hladké mouky 150 g žampionů 20 g rostlinného tuku 250 g jemných párků 250 g sterilovaného paprikového...

Ďábelský rychloguláš

Ďábelský rychloguláš

Ingredience: 750 g roštěnce sůl 80 g oleje 100 g cibule 150 g kečupu 1 dl vody 75 g feferonek, 100 g sterilovaných okurek 100 g sterilovaných kapií worcester   Příprava: Odleželý roštěnec nakrájíme na nudličky, osolíme a na horkém oleji opékáme skoro doměkka. Vložíme na malé...

Formanský hovězí guláš

Formanský hovězí guláš

Ingredience: 750 g hovězí kližky nebo krku 80 g rostlinného tuku 200 g cibule 15 g mleté papriky sůl, pepř kmín 20 g rajčatového protlaku 6 dl vody 50 g hladké mouky česnek, majoránka, 100 g anglické slaniny 100 g žampionů 20 g rostlinného tuku   Příprava: Maso nakrájíme na...

Hovězí guláš

Hovězí guláš

Ingredience: 750 g hovězí kližky nebo krku 80 g rostlinného tuku 200 g cibule 15 g mleté papriky sůl, pepř kmín 20 g rajčatového protlaku 6 dl vody 50 g hladké mouky česnek, majoránka   Příprava: Maso nakrájíme na úhledné kousky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji...