Výlety, zábava a atrakce po ČR

MENU 1 - RECEPTY - VAŘENÍ - GRILOVÁNÍ

   Dezerty a dorty

   Vánoční cukroví

   Vegetariánské jídla  

 

   Bramborová jídla

   Těstoviny 

   Luštěniny

 

MENU 2 - RECEPTY - VAŘENÍ - GRILOVÁNÍ

   Vepřové maso

   Hovězí maso

     Drůbeží maso    

 

    Ryby

   Mořské plody 

 

 

MENU 3 - RECEPTY - VAŘENÍ - GRILOVÁNÍ

   Na grilu

   Saláty

   Polévky  

 

   Koktejly 

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY V JEDNOTLIVÝCH KATEGORIÍCH

Dezerty a dorty - sladké pečení

RYCHLÁ JABLKOVÁ ROLÁDA

RYCHLÁ JABLKOVÁ ROLÁDA

Ingredience:  Těsto: 250g nahrubo nastrouhaných jablek 1 vanilkový cukr mletá skořice strouhaný kokos rum 4 vejce 180g krystalu 8 lžic polohrubé mouky   Příprava:  Babička nás zásobila spoustou jablíček, takže opět po delší době přišla řada na tenhle super...

ŠTRůDLÍKY ZE ZAKYSANKY

ŠTRůDLÍKY ZE ZAKYSANKY

Ingredience:  Těsto: 200g hladké mouky 200g polohrubé mouky 125g změklého másla 200g zakysané smetany špetka soli   Náplň: mimo to asi 6 jablek (nahrubo nastrouhaných) sušené brusinky vanilkový cukr skořice vejce na potření   Příprava:  Z těsta vyválet...

Vánoční cukroví

PUNČOVÉ ROHLÍČKY

PUNČOVÉ ROHLÍČKY

Ingredience: Těsto: 18 dk hladké mouky 5 dk mleté ořechy 10 dk másla 5 dk moučkového cukru 2 žloutky   Punčová hmota: 15 dk mleté piškoty 12,5 dk cukr moučka 10 dk máslo rum 1 PL kakaa  2 PL marmelády   Příprava: Zadělat těsto,dát odpočinout do...

MARCIPÁNOVÉ KYTIČKY

MARCIPÁNOVÉ KYTIČKY

Ingredience: 640g moučkového cukru 160g sušeného plnotučného mléka 100g másla, 2 bílky 2 lžičky mandlové tresti   Příprava: Tak po tomhle cukroví se můžou děcka prostě utlouct. Až objeví, že už je hotové, budu mít co dělat ho do Vánoc ubránit. :D   Vše pouze...

Vegetariánské jídla

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY S ČERVENOU ČOČKOU, CIBULKOU, MRKVÍ, ZAHUŠTĚNÉ CIZRNOVOU MOUKOU

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY S ČERVENOU ČOČKOU, CIBULKOU, MRKVÍ, ZAHUŠTĚNÉ CIZRNOVOU MOUKOU

Ingredience: 1 malý květák 2 mrkve 100g červené čočky 1/2 bílé cibule 1 lžíce řepkového oleje sůl dle chuti cizrnová mouka dle potřeby olivový olej na potření   Příprava: Nemůžeme neustále jen mlsat a svačinky je třeba připravovat různorodé a pestré. Jelikož nám neustále...

ZELENINOVÉ KARBANÁTKY SE ŠŤOUCHANÝM BRAMBOREM PEČENÉ NA ČESKÉM GHÍČKU

ZELENINOVÉ KARBANÁTKY SE ŠŤOUCHANÝM BRAMBOREM PEČENÉ NA ČESKÉM GHÍČKU

Ingredience: 1/4 dýně hokaido 1/2 očištěné, vydlabané cukety 3-4 brambory 3 stroužky česneku 1 vejce (pokud vejce nemůžete postačí přidat trošku tapioka škrobu  nebo víc Hrašky) majoránka dle chuti himalájská sůl dle chuti 3 lžíce hrašky na zahušťování pikant lahůdková Maďarská...

Bramborová jídla

BRAMBORÁKY PLNĚNÉ HERMELÍNEM

BRAMBORÁKY PLNĚNÉ HERMELÍNEM

Ingredience: 3/4 kila brambor 80 gramů hladké mouky 1 vejce aspoň 2 stroužky česneku majoránku sůl, mletý pepř špetku slaniny hermelín nahrubo nastrouhaná mladá cuketa   Příprava: Uděláme klasické těsto na bramboráky, tak jak jsme kdo zvyklý (já přidávám i nahrubo nastrouhanou...

VAJEČNÁ OMELETA S HRÁŠKEM A UZENÝM SÝREM A DOMÁCÍ BRAMBůRKY VAŘENÉ VE SLUPCE

VAJEČNÁ OMELETA S HRÁŠKEM A UZENÝM SÝREM A DOMÁCÍ BRAMBůRKY VAŘENÉ VE SLUPCE

Ingredience: 4 velká vejce 50ml smetany lžička másla 1 malá plechovka sterilovaného hrášku (slít a nechat okapat) 100g uzeného sýra (nahrubo nastrouhat) sůl, mletý pepř 1 lžíce plnotučné hořčice   Příprava: Vejce rozkvedlat se smetanou a vlít na pánev s trochou rozpuštěného másla....

Těstoviny

Tortellini s telecím masem a čtyřmi druhy sýrů

Tortellini s telecím masem a čtyřmi druhy sýrů

Ingredience: základní nudlové těsto 2 lžíce másla 100 g mozzarelly 100 g ementálu 100 g nivy 100 g parmazánu petrželka 2 stroužky česneku sůl mletá pepř    Náplň:  1 lžíce oleje 1 cibule 3 stroužky česneku 1 mrkev 200 g mletého telečího...

Tortellini plněné petrželkou

Tortellini plněné petrželkou

Ingredience: základní nudlové tsto   Náplň 100 g petrželky 250g lučiny nebo žervé 30 g tvrdého sýra sůl mletý pepř špetka nastrouhaného muškátového oříšku 50 g másla   Příprava: Petrželku nakrájíme a smícháme s lučinou nebo žervé,...

Luštěniny

Vařený hrách se slaninou nebo škvarky

Vařený hrách se slaninou nebo škvarky

Ingredience: 400 g hrachu 100 g slaniny 50 g sádla 100 g škvarků sůl   Příprava: Hrách přebereme, propereme ve studené vodě, necháme máčet a potom uvaříme doměkka. Po uvaření jej scedíme a při podávání mastíme rozškvařenou slaninou nebo rozpuštěným sádlem se škvarky. Doplňujeme...

Bretaňské fazole

Bretaňské fazole

Ingredience: 400 g bílých fazolí 50 g sádla 1 menší cibule vývar z fazolí s ½ kostky masového bujónu 1 stroužek česneku 30 g hladké mouky pepř sůl rajský protlak nebo kečup petrželová nať bílý chléb   Příprava: Přebrané, promyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle...

Vepřové - Minutky

VEPŘOVÁ PANENKA NA ČERVENÉM VÍNĚ S BRUSINKAMI S BRAMBORAMI A TYMIÁNEM

VEPŘOVÁ PANENKA NA ČERVENÉM VÍNĚ S BRUSINKAMI S BRAMBORAMI A TYMIÁNEM

Ingredience: olivový olej dle potřeby 6-8 plátků vepřové panenky (cca 1,5 cm silné) 2 dcl jakostní víno odrůdové červené, polosuché – Modrý Portugal 2010, Vinařství Novák Vrbice dle potřeby 3 – 4 polévkové lžíce kompotovaných brusinek lahůdková maďarská paprika Grešík 1 cibule 2...

Vepřové kotlety Pirátovo oko

Vepřové kotlety Pirátovo oko

Ingredience: 800 g vepřové pečeně 50 g sardelových řezů nebo oček 10 listů máty nebo libečku 5 stroužků česneku 100 g rajčat sůl, pepř 70 g oleje   Příprava: Nasekané kotlety jenom jemně naklepeme, podélně nařízneme nožem, do vzniklé kapsy vložíme sardelové řezy, 2 lístky máty,...

Plněné vepřové maso

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Ingredience: 1 kg vepřové kýty nebo plece sůl, pepř, 200 g domácí nebo dunajské klobásy 60 g rostlinného tuku 3 dl vody 25 g hladké mouky   Nádivka: 300 g mletého vepřového masa sůl, pepř, mletá paprika 1 vejce 50 g strouhanky   Příprava: Mleté maso...

Vepřové závitky plněné vejcem

Vepřové závitky plněné vejcem

Ingredience: 600 g vepřové kýty 40 g slaniny 4 vejce 40 g tuku 1 lžíce mouky cibule hořčice, pepř, sůl   Příprava: Z masa nakrájíme řízky a hodně je naklepeme, osolí­me, opepříme, potřeme hořčicí, na každý řízek polo­žíme plátek slaniny, vejce uvařené natvrdo, pak...

Hovězí - Minutky

Svíčkové řezy po Tyrolsku

Svíčkové řezy po Tyrolsku

Ingredience: 750 g svíčkové sůl, pepř 70 g oleje 40 g másla 20 g hladké mouky 1 dl vývaru 40 g másla 200 g žampionů 250 g zakysané smetany citronová šťáva   Příprava: Ze svíčkové nakrájíme 2 řezy na jednu porci, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách rychle opečeme...

Svíčkové řezy po myslivecku

Svíčkové řezy po myslivecku

Ingredience: 750 g svíčkové sůl pepř 80 g oleje 15 g hladké mouky 50 g cibule 150 g drůbežích jater 150 g žampionů 30 g kečupu 0,5 dl červeného vína na ozdobu 50 g sterilovaných kapií   Příprava: Ze svíčkové nakrájíme 2 řezy na jednu porci, mírně naklepeme, osolíme, opepříme,...

Drůbeží maso

KULIČKY Z KUŘECÍHO MASA V SÝROVO-SMETANOVÉ OMÁČCE

KULIČKY Z KUŘECÍHO MASA V SÝROVO-SMETANOVÉ OMÁČCE

Ingredience: 500g stehenního kuřecího masa 1 středně velká cibule (nadrobno) 1 vejce 3 lžíce strouhanky 1 lžíce Solamylu sůl mletý černý pepř sušený česnek 400ml smetany ke šlehání 200g najemno nastrouhaného tvrdého sýra 5 stroužků česneku (prolisovat) hrstka čerstvého rozmarýnu...

KUŘECÍ KAPSA SE SUŠENÝMI RAJČATY, MOZARELLOU A SCHWARZWALDSKOU ŠUNKOU A ROZMARÝNOVÉ BRAMBORY

KUŘECÍ KAPSA SE SUŠENÝMI RAJČATY, MOZARELLOU A SCHWARZWALDSKOU ŠUNKOU A ROZMARÝNOVÉ BRAMBORY

Ingredience: Brambory:  asi 6 větších brambor (omýt, neloupat) 100g Parmazánu (najemno nastrouhat) sůl sušený rozmarýn   Maso:   3 kuřecí prsa 100g Mozarelly 100g Schwarzwaldské šunky 6 kousků sušených rajčat sůl mletý černý pepř sušený česnek sojová...

Ryby

Zapečený losos s batáty

Zapečený losos s batáty

Ingredience: 500 g batátů 300 g čerstvého lososa 4 vejce 1 lžička hořčice špetka soli a mletého pepře 1 lžíce šťávy z citronu hrst čerstvého kopru   Příprava: Rozehřejte si troubu na 200 °C, připravte zapékací misku a jdeme na to. Batáty oloupejte a nakrájejte na...

Tilapie na slanině a houbách

Tilapie na slanině a houbách

Ingredience: 2 tilapie 80 g hub 40 g slaniny 40 g oleje, 40 g hladké mouky, sůl   Příprava: Ryby očistíme a nakrájíme na porce. Osolíme, lehce obalíme v mouce a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Pak ryby vyjmeme, do tuku přidá­me na plátky nakrájenou slaninu...

Mořské plody

Rychlé krevety

Rychlé krevety

Ingredience: 2 lžíce olivového oleje 4 stroužky česneku 570 g krevet 2 lžíce suchého bílého vína 60 g másla 4 ks čerstvé petrželky mořskou sůl, pepř   Příprava: Na pánvi rozohřejeme olivový olej spolu s roztlačeným česnekem a smažíme, dokud česnek nezačne "syčeť". Potom...

Krevety v kokosu

Krevety v kokosu

Ingredience: 12 velkých tygřích krevet 2 stroužky česneku 1 lžíce citrónové šťávy 4 lžíce strouhaného kokosu 2 vejce 2/3 šálku mléka olej na smažení toastový chléb   Na oblohu: pažitka citrón petrželka mletý pepř   Příprava: Krevety očistíme a oloupeme, pokapeme citrónem...

Na grilu

Grilovaný pstruh na bylinkách

Grilovaný pstruh na bylinkách

4 porce Ingredience: 4 pstruhy 1 citron sůl koření na ryby petrželová nať pažitka estragón bazalka 2 stoužky česneku olej 1 lžíce bílého vína   Příprava: Nejdříve si připravíme směs z bylinek, česneku, oleje, vína a soli. Bylinky nahrubo pokrájíme. Směs bude potřebovat potom na...

Plněná svíčková

Plněná svíčková

asi pro 4 osoby Ingredience: 600 g hovězí svíčkové 1 ks klobásy (může stačit i párek) 8 plátků anglické slaniny 4 žampióny 1 čajová lžička mletého černého koření olej sůl   Příprava: Svíčkovou nejdříve nakrájíme a naklepeme. Posolíme a okořeníme. Na malé kostičky nakrájíme...

Saláty

Ovocný salát se zmrzlinou

Ovocný salát se zmrzlinou

Ingredience: 200 g rozmanitého čerstvého kompotovaného nebo zmrazeného ovoce např. meruňky ananas, jahody, třešně, jablka hrušky, pomeranče, banány broskve, šťáva z půlky citronu 2 lžičky cukru trochu vanilkového cukru 2 lžíce rumu nebo koňaku, popř. několik kapek hořkého likéru 2 porce...

Melounový salát

Melounový salát

Ingredience: 1 střední meloun 1 hlávkový salát 1 pomeranč šťáva z 1 citronu šlehačka na zdobení   Příprava: Omytý a na jednotlivé listy rozebraný hlávkový salát rozložíme na talíř, poklademe jej kousky melounu, které vykrájíme lžící a přidáme dílky pomeranče zbavené jader. Salát...

Polévky

BROKOLICOVÁ POLÉVKA SE ŠPENÁTEM, BATÁTEM A PESTEM Z MĚDVĚDÍHO ČESNEKU

BROKOLICOVÁ POLÉVKA SE ŠPENÁTEM, BATÁTEM A PESTEM Z MĚDVĚDÍHO ČESNEKU

Ingredience: 320g brokolice 250g špenátu 190g batátu Bio České Ghíčko dle potřeby 1,5 litru vody 1 čajová lžička pesta z medvědího česneku (nebo česnek)   Příprava: Polívčičky my rádi a obzvlášť v kombinaci brokolice a špenátu, dnes jsem použila navíc pesto...

DÝŇOVÁ POLÉVKA S POHANKOU A LISTY ŘEPY

DÝŇOVÁ POLÉVKA S POHANKOU A LISTY ŘEPY

Ingredience: České Ghíčko Bio dle potřeby 200g máslové dýně 90g řapíkatého celeru 40g petržele 1 mrkev 2 hrsti pohankových vloček hrst listů řepy „Býčí krev“ – Fino sůl dle chuti majoránka dle chuti 1,5 litru vody   Příprava: Právě se...

Koktejly

Jahodový koktejl se sójovým mlékem

Jahodový koktejl se sójovým mlékem

Ingredience: 750g čerstvých jahod 600 ml slazeného sójového mléka zbylé jahody a máta na ozdobu   Příprava: Kupte si jahody a dejte je do plastové nádoby a do mrazáku. Stačí, když tam budou 2-3 hodiny, ideálně ale přes noc. Pak je vyndejte a rozmixujte se sójovým mlékem do hladka....

B52 koktejl

B52 koktejl

Ingredience: pro 1 dávku: 3 cl kávového likéru Kahlúa 2 cl Baileys 3 cl brandy likéru Grand Marnier   Příprava: Veškeré suroviny opatrně nalijeme přes lžičku (to je velice důležité) do panákové sklenice tak, aby se...

  Pro chvíle gastronomické pohody - dezert Krémeše

Krémeše (fotorecept)

  Hudební gastronomický výlet

TOPlist

Vyhledávání

 

HLAVNÍ MENU - TIPY NA VÝLETY

    Výlety a atrakce 

    Recepty - menu 

         Koktejly - menu   

      Zábava - menu      

    Akce a festivaly 

 

TOPlist

Vepřové pečeně

PIKANTNÍ VEPŘOVÝ BůČEK PEČENÝ NA BRAMBORÁCH

PIKANTNÍ VEPŘOVÝ BůČEK PEČENÝ NA BRAMBORÁCH

Ingredience: Maso: cca 1,5kg vepřového boku s kostí (bez kůže) sůl mletý pepř sušený rozmarýn sušený tymián olej   Bramobory: cca 1,5kg brambor 1 velká cibule (na půlkolečka) 4 stroužky česneku (na plátky) 0,5l vroucí vody 1 kostka slepičího bujónu sůl, mletý pepř sušený...

Uherská pečeně na smetaně

Uherská pečeně na smetaně

Ingredience: 800 g vepřové plece 2 dl šlehačky 50 g másla lžíce hladké mouky cibule 1/2 celeru petržel, mrkev 3 rajčata bobkový list, nové koření celý pepř, tymián mletá sladká paprika, sůl   Příprava: V pekáči osmahneme na másle cibuli a na kolečka...

Vepřová pečeně na víně

Vepřová pečeně na víně

Ingredience: 1 kg vepřové krkovice 3 stroužky česneku 1 cibule, 1 bobkový list sůl, pepř pažitka, 1-2 dl bílého vína citron, 1 lžíce hořčice   Příprava: Maso omyjeme a okořeníme tak, že utřeme česnek se solí a pepřem, nasekáme nadrobno cibuli, rozmělníme bobkový list...

Zálesácká pečeně

Zálesácká pečeně

Ingredience: 750 g vepřové kýty 100 g šunkového salámu 80 g slaniny sůl, 50 g oleje 1 lžička, hořčice 1 lžička mleté papriky špetka tymiánu a zázvoru 1/2 lžičky worcestru 0,5 dl destilátu (koňak, whisky. Stará myslivecká aj.) 50 g rostlinného tuku 3 dl vody 20 g hladké...

Dunajská vepřová pečeně

Dunajská vepřová pečeně

Ingredience: 750 g vykostěné vepřové pečeně 200 g dunajské klobásy sůl, pepř 2 stroužky česneku 60 g rostlinného tuku 2,5 dl vody 200 g hladké mouky   Příprava: Tenkým nožem uděláme do masa dva otvory, protáhneme jimi dunajskou klobásu, maso osolíme, trochu opepříme...

Staročeská vepřová

Staročeská vepřová

Ingredience: 600 g vepřového bůčku 2 cibule 60 g tuku česnek, kmín mletý pepř, sůl   Příprava: Bůček nakrájíme na plátky o hmotnosti asi 150 g. Na rozehřátém tuku zpěníme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené plátky masa a opečeme. Potom mírně podlijeme...

Vepřová pečeně s jablky

Vepřová pečeně s jablky

Ingredience: 400 g vepřové plece nebo kotlet 200 g jablek 20 g másla sůl 20 g sádla kmín   Příprava: Maso osolíme, pokmínujeme a vložíme do kastrolu, přidáme sádlo a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení maso opakovaně přeléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou...

Vepřová pečeně

Vepřová pečeně

Ingredience: 1 kg vepřového masa (vepřová pečínka, kotlety, bůček) sůl, kmín česnek, cibule   Příprava: Vepřové maso pokrájíme na silnější plátky a osolíme. Poklademe do pekáče, okmínujeme a posypeme plátky česneku a cibule. Pokud máme maso libo­vější, přidáme sádlo....

Guláše

Pašerácký guláš

Pašerácký guláš

Ingredience: 750 g předního hovězího masa 80 g rostlinného tuku 200 g cibule 15 g mleté papriky 6 dl vody sůl pepř kmín 2 stroužky česneku 20 g rajčatového protlaku majoránka 50 g hladké mouky 150 g žampionů 20 g rostlinného tuku 250 g jemných párků 250 g sterilovaného paprikového...

Ďábelský rychloguláš

Ďábelský rychloguláš

Ingredience: 750 g roštěnce sůl 80 g oleje 100 g cibule 150 g kečupu 1 dl vody 75 g feferonek, 100 g sterilovaných okurek 100 g sterilovaných kapií worcester   Příprava: Odleželý roštěnec nakrájíme na nudličky, osolíme a na horkém oleji opékáme skoro doměkka. Vložíme na malé...

Formanský hovězí guláš

Formanský hovězí guláš

Ingredience: 750 g hovězí kližky nebo krku 80 g rostlinného tuku 200 g cibule 15 g mleté papriky sůl, pepř kmín 20 g rajčatového protlaku 6 dl vody 50 g hladké mouky česnek, majoránka, 100 g anglické slaniny 100 g žampionů 20 g rostlinného tuku   Příprava: Maso nakrájíme na...

Hovězí guláš

Hovězí guláš

Ingredience: 750 g hovězí kližky nebo krku 80 g rostlinného tuku 200 g cibule 15 g mleté papriky sůl, pepř kmín 20 g rajčatového protlaku 6 dl vody 50 g hladké mouky česnek, majoránka   Příprava: Maso nakrájíme na úhledné kousky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji...